Om konfirmation

Anmäl dig här: www.svenskakyrkan.se/rommele/konfirmandanmalan

I Rommele pastorat välkomnar vi varje år de som går i årskurs 8 till konfirmationsläsning. Inbjudan brukar komma någon gång mot slutet av vårterminen i sjuan.

Ordet Konfirmation är från början latin och betyder "bekräftelse", det vill säga en bekräftelse av dopet. Under konfirmationstiden får du möjlighet att upptäcka mer om Gud, om kyrkans tro och om dig själv. Vi brukar åka på minst ett läger, vilket många tidigare konfirmander har sagt varit det bästa med hela konfirmationstiden.

För att konfirmeras måste man vara döpt, men skulle du inte vara döpt när du påbörjar konfirmationstiden gör det ingenting, i så fall döps du under tiden. Ofta sker detta i samband med något läger.

Konfirmanderna träffas onsdagar 15.30–18.00 med start den 11 september i Kyrkans hus. Ett kortare läger på hösten och studieresa till Berlin på våren.

Har du frågor om konfirmation är du välkommen att kontakta Stefan Nordlander.

Om du bor i Upphärad eller Sjuntorp och väljer att konfirmeras någon annanstans, på ett läger eller så, är du självklart välkommen att vara med på våra Gudstjänster, ungdomshäng med mera.

Stefan Nordlander

Komminister