Anmäl dig här: www.svenskakyrkan.se/rommele/konfirmandanmalan

Vad erbjuder vi i år?

I år erbjuder vi träffar på onsdagar, 16:00-18.00 i Kyrkans hus, sjuntorp. Från 15.15 har vi lite drop-in-fika.  På hösten åker vi på ett kortare läger i närområdet och på våren kommer vi att åka med missionsbåten Elida (läs mer på elida.se)

Konfirmandvälkomnande 13 september.

Om konfirmation

I Rommele pastorat välkomnar vi varje år de som går i årskurs 8 till konfirmationsläsning. Inbjudan brukar komma någon gång mot slutet av vårterminen i sjuan.

Ordet Konfirmation är från början latin och betyder "bekräftelse", det vill säga en bekräftelse av dopet. Under konfirmationstiden får du möjlighet att upptäcka mer om Gud, om kyrkans tro och om dig själv. Vi brukar åka på minst ett läger, vilket många tidigare konfirmander har sagt varit det bästa med hela konfirmationstiden.

För att konfirmeras måste man vara döpt, men skulle du inte vara döpt när du påbörjar konfirmationstiden gör det ingenting, i så fall döps du under tiden. Ofta sker detta i samband med något läger.

Stefan Nordlander

Komminister