Så röstar du

Här finns information om hur, när och var du kan rösta i kyrkovalet och vilka villkor som gäller för att få rösta.

Om du behöver röstkort

Om du saknar ditt röstkort kan du kontakta valfri församling/pastorat för utskrift av ett nytt röstkort.

Vissa förtidsröstningslokaler har också möjlighet att skriva ut ett nytt röstkort på plats. Kontakta dem i förväg för att vara säker på att du kan få hjälp att få ut ett röstkort.

Information till väljare som flyttat efter 13 augusti

Alla som röstar i kyrkovalet måste stå med i röstlängden. Du står med i röstlängden där du är folkbokförd. Röstlängden tas ut 37 dagar före valdagen, dvs den 13 augusti 2021.

Om du har flyttat efter den 13 augusti innebär det att du finns med i röstlängden där du bodde innan du flyttade och det är dit du väljer till de tre valen (kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomötet.

Att rösta från utlandet

Om du är folkbokförd i Sverige men vistas utomlands i samband med valet kan du ändå rösta. Har du inte fått med dig något brevröstningspaket på din utlandsresa så finns det brevröstningspaket att hämta på de flesta av Svenska kyrkans utlandsförsamlingar.

Du skickar själv din brevröst till kyrkostyrelsen (adressen finns i brevröstningspaketet). Den måste skickas så att den är framme hos kyrkostyrelsen senast onsdag 15 september. Om du behöver ett nytt röstkort kan utlandsförsamlingen hjälpa dig att ta fram ett sådant. Du måste hämta ut röstkortet personligen på utlandskyrkan och legitimera dig.