Hitta Svenska kyrkan i andra länder

Vill du fira gudstjänst på svenska, hitta gemenskap eller prata med en präst? Här hittar du Svenska kyrkans församlingsverksamhet utomlands.

EUROPA

Mobil verksamhet

BELGIEN

CYPERN

DANMARK

ESTLAND

• Tallin
    Församlingen tillhör Estlands evangelisk-lutherska kyrka och firar gudstjänst på svenska.

FINLAND

• Helsingfors
    Församlingen tillhör Finlands evangelisklutherska kyrka. De firar gudstjänst på svenska.

FRANKRIKE

AUSTRALIEN

NYA ZEELAND

NÄR DU BEHÖVER HJÄLP AV SVENSKA KYRKAN I UTLANDET

Svenska kyrkan i utlandets personal har en speciell kompetens att hjälpa drabbade och anhöriga vid övergrepp, olyckor och katastrofer som berör svenskar utomlands.

Tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), svenska ambassader, konsulat och andra aktörer samarbetar vi för att möta människor i nödsituationer och ge tillfälle för samtal.

Du kan nå alla utlandsförsamlingar genom växeln på Svenska kyrkans kansli i Uppsala. Telefonnummer dit är 018-16 95 00.

Beskrivningar av utlandskyrkans verksamheter

Från en gudstjänst på svenska residenset i Jakarta, Indonesien. Mina och Kajsa hjälper till att tända ljusen.

Mobil präst i Asien

”Tillsammans med en person från svenska ambassaden besökte jag en svensk medborgare i ett fängelse byggt för 100 som nu har 1320 fängslade!" Mogens är mobil präst i Asien och att besöka fängslade svenskar är en av hans uppgifter.

Hongkong sunset

Svenska kyrkan i Kina - Hongkong, Peking och Shanghai

Svenska kyrkan finns till för dig som är bosatt i Kina, Hongkong & Taiwan, eller bara är på genomresa. Vi firar regelbundet gudstjänster i Shanghai, Peking och Hongkong, har konfirmandundervisning, dop, vigsel (Hongkong), minnesstund/begravning och enskilda samtal.

kontakta svenska kyrkan i utlandet

Mejla Svenska kyrkan i utlandet.
Prenumerera på nyhetsbrevet.
Givar- och ombudsservice: 018-16 99 49