Other languages with Google Translate

Hitta Svenska kyrkan i andra länder

Svenska kyrkan finns för svenskar också utomlands. Vill du fira gudstjänst på svenska, hitta gemenskap eller prata med en präst? Här hittar du Svenska kyrkans församlingsverksamhet i hela världen.

Att besöka fängslade svenskar är en av Mogens viktiga uppgifter som mobil präst i Asien. Mogens firar gudstjänst, finns med som präst vid svenska företags evenemang och besöker svensktalande skolelever i Asien. Han träffar ofta människor som vill samtala med en präst. Mogens besöker regelbundet Filippinerna, Indien, Indonesien, Japan, Sri Lanka och Sydkorea.

Mogens Amstrup Jacobsen är mobil präst i Asien

Svenska kyrkan finns till för dig som är bosatt i Kina, Hongkong & Taiwan, eller bara är på genomresa. Vi firar regelbundet gudstjänster i Shanghai, Peking och Hongkong, har konfirmandundervisning, dop, vigsel (Hongkong), minnesstund/begravning och enskilda samtal.

Svenska kyrkan i Kina - Hongkong, Peking och Shanghai

Välkommen till Svenska kyrkan i Thailand! Vi finns i Bangkok och i södra Thailand. Här utgår vi från ön Phuket, men finns regelbundet på Kho Lanta och besöker  Khao Lak, Krabi/Ao Nang, Koh Samui och Phi Phi-öarna. Vi gör också regelbundna besök i Kambodja, Laos och Myanmar. Välkommen att höra av dig!

Svenska kyrkan i Thailand

Välkommen till Svenska kyrkan i Thailand! Vi finns i Bangkok och i södra Thailand. Här utgår vi från ön Phuket, men finns regelbundet på Kho Lanta och besöker Khao Lak, Krabi/Ao Nang, Koh Samui och Phi Phi-öarna. Vi gör också regelbundna besök i Kambodja, Laos och Myanmar. Välkommen att höra av dig!

Svenska kyrkan har ingen verksamhet i Dubai men svenskar är mycket välkomna till norska Sjömanskyrkan. Här finns gudstjänster och andra mötesplatser och möjlighet till dop, konfirmation och vigsel. Svenska kyrkans mobila präst för Afrika, Gudmund Erling, besöker någon gång norska Sjömanskyrkan.

Förenade arabemiraten, Dubai

Den svenska församlingen i Jerusalem är en del av Svenska kyrkan. Vi firar våra gudstjänster i Birgittakapellet på Svenska teologiska institutet, Rehov Haneviim/Profeternas gata 58 i Jerusalem. Välkommen att dela vår gemenskap!

Svenska kyrkan i Jerusalem

NÄR DU BEHÖVER HJÄLP AV SVENSKA KYRKAN I UTLANDET

Svenska kyrkan i utlandets personal har en speciell kompetens att hjälpa drabbade och anhöriga vid övergrepp, olyckor och katastrofer som berör svenskar utomlands.

Tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), svenska ambassader, konsulat och andra aktörer samarbetar vi för att möta människor i nödsituationer och ge tillfälle för samtal.

Du kan nå alla utlandsförsamlingar genom växeln på Svenska kyrkans kansli i Uppsala. Telefonnummer dit är 018-16 95 00.

ge till svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkans församlingar utomlands är beroende av gåvor.

Swish: 9016031
Plusgironummer: 90 16 03-1
Bankgironummer: 901-6031
Inbetalning från utlandet
SWIFT/BIC: NDEASESS
IBAN: SE25 9500 0099 6026 0901 6031
Läs om olika sätt att stödja Svenska kyrkan i utlandet.

Svenska kyrkan i utlandet kontrolleras av Svenska insamlingskontroll.

kontakta svenska kyrkan i utlandet

Välkommen att kontakta oss på kansliet! Vi är en del av kyrkokansliet i Uppsala.

Mejla Svenska kyrkan i utlandet

Besöksadress: Kyrkokansliet, Sysslomansgatan 4, Uppsala