Foto: Patrik Gineman

Tre kyrkor. Ett Tingshus. Mängder av mötesplatser. Välkommen till alla sammanhang i Frustuna församling.

Advent- och jultid i Frustuna församling

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Samtalsstöd

Sorggrupp: stöd för dig som sörjer

En grupp för dig som mist en anhörig

Någon att prata med?

När livet är svårt kan du behöva prata med någon. Samtalen kan röra allt; stort som smått. Kanske funderar du på något i din livssituation eller något som rör din tro eller livsåskådning. Hör av dig om du vill prata med en präst. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting. Vi finns här för dig oavsett ålder och livssituation.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

På gång

Påverka din kyrkogård

Dina åsikter och önskemål räknas! Svara på vår enkät så att vi tillsammans kan skapa en begravningsplats som bevarar kulturmiljön och utvecklas för framtiden.

Onsdagar vid Frustuna

På onsdagarna vid Frustuna kyrka och prästgård pågår en mängd olika verksamheter. Välkommen! Start v.36

Kraftsamling

Vet du om att vi har en friskvårdsgrupp inom "musik & hälsa"?

Livsstegen

Välkommen med din anmälan till en samtalsgrupp som startar den 14 september. Gruppen är till för alla oss som känner att livsproblem – stora som små – har gjort att vi har hamnat fel i tillvaron.

Ukraina

Vill du stötta människor i nöd?

Här kan du läsa mer om hur du kan bidra. Vi behöver bland annat volontärer för uppdrag av olika karaktär.

Tänd ett ljus eller be en bön

Med anledning av oroligheterna i Ukraina ber vi om fred för Ukrainas folk. Frustuna kyrka står öppen vardagar 8-15 och på helgen kl. 10-15 för den som vill tända ett ljus.

Två nya ikoner till Frustuna kyrka

Idag flyr människor krigets Ukraina. Ett kristet ortodoxt land och här i Sverige söker sig många av dem också till våra kyrkor. Vi har därför köpt in två nya ikoner till Frustuna kyrka.

Aktuellt från Frustuna församling

Prenumerera via RSS

Vattnet stängs av för vintern

Energibesparingar

Publicerad:

Vi kan alla hjälpas åt att spara in

Pressmeddelande från Stängnäs Stift

Publicerad:

På söndag, den 11 september, välkomnas Anders Ekhem, kyrkoherde i Frustuna församling.

Laddstolpe vid Frustuna kyrka

Publicerad:

Vid Frustuna kyrka och prästgård finns det möjlighet att ladda sin elbil. Alla intäkter går till ACT svenska kyrkans internationella arbete.

Vårstädning på kyrkogårdarna

Publicerad:

Denna vår har verkligen varit en utmaning. Aprilvädret håller i kylan och vi stänger av och sätter på vattnet, kranar fryser och spricker. Men nu inför påsk har vi kunnat sätta på vattnet på kyrkogårdarna. Nu är det dags för vårstädning!

Vi besvarar gärna era frågor. Här hittar du kontaktuppgifter

Allt om dopet

När vi döps blir vi medlemmar i Svenska kyrkan och del i den världsvida kyrkan.

Allt om vigsel/bröllop

Där kärlek sker, sker något heligt.

Allt om begravning

Efter att någon vi känner har dött behöver vi ta avsked.