Begravning

Om du behöver stöd i din sorg är du varmt välkommen att ringa våra präster. Du kan alltid kontakta jourhavande präst för att få hjälp i din sorg, Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan, öppet alla dagar 21.00-06.00.

Planera begravning

Som anhörig kan du få hjälp med planering inför en begravning. Begravningsbyrån hjälper till med att lösa praktiska frågor som till exempel köp av kista, urna och transporter. Tillsammans med prästen kan du prata om begravningsgudstjänstens innehåll och välja psalmer.

Om sorg

Vad är normalt? Ska det kännas så här i sorgen? Är det normalt att vara arg och ledsen samtidigt? Är det vanligt att det känns som om förmågan att tänka och koncentrera sig försvinner? Hur lång tid tar det innan sorgkänslorna inte längre plågar så svårt? Frågorna är många och vi har behov av att förstå vad som händer med oss när vi sörjer.

FAQ Begravning

Vad händer nu? I en stund av stor sorg över att ha mist en anhörig är frågorna många. Här har vi samlat de vanligaste frågor vi får om begravning. Har du funderingar, eller behöver du stöd i din sorg är du alltid välkommen att kontakta våra präster och diakoner.

Du kan ringa till vår expedition för att få mer information om begravning.

TELEFONUMMER
0158 - 22100
TELEFONTIDER
Måndag-fredag 08.00-12.00