Barn, unga och familj

Barnen ska känna sig välkomna! I den här församlingen satsar vi mycket på våra verksamheter för barn och familj. Det är viktigt för oss att barnen känner sig välkomna! Vårterminen startar för de flesta verksamheterna v.36

Vi finns på facebook

Vi har startat en Facebookgrupp för Öppen famn och Babycafé. Är du medlem i Facebook? Sök rätt på gruppen och ansök om medlemskap så kommer informationen även till dig.
Sök på:  Frustuna församling - Babycafé & Öppen Famn

Öppen förskola 0-5 år

Öppen famn är församlingens öppna förskola, för vuxna tillsammans med barn 0- 5 år.

Babycafé 0-1 år

Babycafé är församlingens öppna förskola, för vuxna tillsammans med barn 0-1år.

Barn åk 2-7

Du som går i årskurs 2-7 ska kika på den här sidan...

Barnkörer

Att sjunga tillsammans är kul och utvecklande! Att sjunga i någon av församlingens körer är gratis; det du betalar med är din tid och ditt engagemang. Körerna gör minst en konsert eller föreställning tillsammans per termin, och varje kör medverkar också i minst en Familjemässa. Vi bjuder på mellanmål i anslutning till körrepetitionerna. Vårterminen startar v.36.

Unga ledare

Vill du vara ledare i församlingens konfirmand- och/eller barngrupper? Då ska du bli ung ledare!

Ungdomshäng

För dig i högstadiet & gymnasiet.

Stilla stund i Tingshusets kapell

Den här mötesplatsen fungerar som ett tillfälle för ungdomar på högstadiet och gymnasiet att varva ner en stund. Vi ses kl 18.00-19.30. Vi firar andakt, därefter finns möjlighet att välja mellan olika aktiviteter som t.ex. promenad, skapande, samtal eller avslappning. Fika serveras.

Samarbete med skolan

Frustuna församling samverkar med skolan i deras arbete i de ämnen där församlingen på ett naturligt sätt kan bidra med kunskap, reflektion och upplevelser. Läs mer här

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.

Att delta i Frustuna församlings barnverksamheter är kostnadsfritt.

Under året pågår olika insamlingskampanjer och då ställer vi fram våra insamlingbössor. Ett bidrag från våra besökare till välgörenhet är alltid välkommet!