Ceremoniplatsen
Lyssna

Ceremoniplatsen

Ceremoniplatsen är öppen för alla trosinriktningar samt borgerliga ceremonier. Mellan maj och september går den att boka för dop/namngivning, vigsel och begravning utomhus.

Ceremoniplatsen ligger naturskönt, mellan Skogskyrkogårdens tallskog och Gavleån, i närheten av krematoriet och de två kapellen. Här finns möjlighet att hålla begravningsceremoni men även dop/namngivning och vigsel. Platsen rymmer upp till 120 sittande gäster men passar lika bra även om sällskapet är mindre än så. Möbleringen anpassas efter antal.  

Ceremoniplatsen är utomhus men täcks med ett segelduks-tak som skyddar mot såväl sol som regn. Vid begravningsceremoni dubbelbokas alltid något av kapellen för att säkra alternativ vid dåligt väder. 

Ceremoniplatsen är öppen för alla trosinriktningar samt borgerliga ceremonier. Den kan bokas under perioden maj-september.

Platsen upplåts kostnadsfritt vid begravning, men vid dop/namngivning kan en mindre kostnad tillkomma, du får mer information när du bokar.

Ceremoniplatsen bokas genom Gävle församlings bokningsenhet:

Telefon: 026-170470, måndag-fredag, 10-12 samt 12.45-14.

E-post: gavle.bokning@svenskakyrkan.se

 

Praktisk information
På ceremoniplatsen finns elpiano samt enklare ljudanläggning med aux-ingång för uppspelning från telefon eller dylikt.

Toalett och parkering finns i anslutning till platsen.

Fyra platser för handikapp-parkering finns precis intill ceremoniplatsen. 

Observera att platsen är avsedd endast för ceremonier vilket innebär att det inte är möjligt att arrangera efterföljande minnesstund eller festligheter.