Musik

Musik är och har alltid varit en viktig del i kyrkans liv och kultur. I Svenska kyrkan i Gävle blir detta påtagligt då det erbjuds ett stort utbud av musik från olika genrer genom konserter, musikcaféer och högmässor.
För dig som är intresserad av att vara delaktig i kyrkans rika musikliv kanske körsång kan vara något? Det finns körer för alla åldrar och olika förkunskaper samt musiklek och undervisning i orgel. Men du är självklart välkommen att komma och njuta av musiken!
Det är alltid fri entré till kyrkans musikevenemang och det är med stolthet som Svenska kyrkan i Gävle kan vara en sådan kulturaktör.

Konsertvärd

Vill du bli konsertvärd i Heliga Trefaldighets kyrka?

Daniel Larsson vid läktarorgeln i Heliga Trefaldighets kyrka

Lunchmusik med Daniel Larsson

Här kan du lyssna på hur det kan låta när Daniel Larsson spelar på orgeln i Heliga Trefaldighets kyrka. Han bjuder också in till lunchmusiken som spelas varje torsdag 12.30.

Detta händer i kyrkorna i Gävle

25 november - 8 december, 9 - 22 december

Barn med noter

Barnkörer

Sjunga i kör handlar inte bara om musik utan minst lika mycket om att träffa andra, skratta, leka och röra sig till musik.

Sångare ur Strömsbro kyrkokör

Vuxenkörer

Har du lust att sjunga i kör? Längtar du efter att uppleva hur din röst smälter samman med stämman och övriga sångare?

Höstlöv

Sång och musik digitalt

Här hittar du all musik vid helgsmål och mycket mer

Musikverksamheten samarbetar med