Många småbilder på olika yrkesgrupper inom kyrkan

Vill du jobba här?

Svenska kyrkan i Gävle är ett annat namn för Gävle församling. Församlingen bildades 1 januari 2021 av de tidigare fyra församlingarna Heliga Trefaldighet, Staffan, Bomhus och Maria. Verksamheten består även av en kyrkogårdsenhet, familjerådgivning, samtalsakut, teckenspråksverksamhet, sjukhuspräst, högskolepräst, administrativ enhet samt förskoleverksamhet. I församlingen bor ca 74 200 invånare, av dessa är ca 46 300 medlemmar i Svenska kyrkan. Här arbetar ca 120 anställda.

Gävle är en residensstad med stark utveckling och bra läge, här erbjuds livskvalitet nära internationell flygplats och storstadsregion. Gävles attraktion ökar och klättrar i rankingen "Bäst att bo" , bland annat i variablerna att vara ung, att ha arbete och i att ha familj. Nyfiken på Gävle?
Gå in på kommunens hemsida www.gavle.se

Svenska kyrkan i Gävle möter många människor i glädje och sorg, i fest och i vardag. Vi möter gärna ännu fler!  Alla medarbetare i Gävle är anställda av Gävle pastorat men har en huvudsaklig placering i någon av församlingarna/övriga enheter.