Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Gävle Besöksadress: Kaplansgatan 1, 80320 GÄVLE Postadress: Box 1423, 80138 GÄVLE Telefon:+46(26)170400 E-post till Svenska kyrkan i Gävle

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vill du ge av din tid och göra en insats för en medmänniska?

Har du en speciell kompetens du vill bidra med? Göra besök hos någon ensam? Ställa i ordning kyrkan inför gudstjänst? Vara värd vid konserter?

Bli volontär i Svenska kyrkan.

Den gemensamma visionen för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans. Tillsammans har alla som bor, besöker, lever och verkar i Gävle möjlighet att göra visionen levande. Ideellt arbete är ett viktigt sätt att bidra. Du med dina kunskaper, dina erfarenheter och din lust att engagera dig behövs! 

Något för dig?

Som volontär gör du något för någon annan – en insats som ger dig något tillbaka. Det kan finnas många ideella uppdrag i Svenska kyrkan i Gävle som kan behöva just din kompetens.

Så blir du volontär

Är du intresserad kontakta volontärsamordnare, Therése Brandt, så kommer vi ha ett inledande samtal för att få veta mer om dig och varför du vill bli volontär. Inför vissa uppdrag behöver du genomgå en introduktionsutbildning. 

Om volontärarbete verkar rätt för dig väljer du själv hur stort engagemang du vill bidra med. Vi försöker hitta ett uppdrag som passar för dig. Du kanske själv har idéer och har sett behov där du kan vara en tillgång. Berätta om det under mötet.

Tro och kyrkans värderingar

Som volontär blir du representant för Svenska kyrkan. Du förväntas stå upp för en generös människosyn som ser varje människa som älskad och skapad av Gud, oavsett hudfärg, kön, ålder, sexuell läggning.

Du måste inte ha en tro för att bli volontär i Svenska kyrkan. Däremot tror vi att Gud tror på dig och ser med glädje på ditt bidrag in i kyrkans arbete. 

Tro är något som kan väckas, växa och bära oss människor. 

Therese Brandt

Therese Brandt

Svenska kyrkan i Gävle

Samordnare för ideella/verksamhetsutvecklare