Svenska kyrkan i Gävle Besöksadress: Kaplansgatan 1, 80320 GÄVLE Postadress: Box 1423, 80138 GÄVLE Telefon: +46(26)170400 E-post till Svenska kyrkan i Gävle

Krematorium

Gävle krematorium har funnits sedan 1960 och är placerat i källarplanet i anslutning till begravningskapellen i Skogsljus.

Skogljus kapell-krematorium är vackert placerat i tallskogen precis intill Skogskyrkogården. Byggnaden som ritades på 50-talet har varit i bruk sedan 1960 har en hyllad arkitektur som är integrerad med den omkringliggande växtligheten. I markplan finns två begravningskapell, och i källarplan finns krematorieavdelningen.

Krematoriet är en modern krematorieanläggning med rökgasrening.