Västerås stift

Låg tröskel och högt till tak. Det är öppet, man är välkommen in. Sådan vill Svenska kyrkan vara. Vem det än är som kommer, och vilket ärende det än gäller i livets olika skiftningar.

Biskopens tal till kronprincessparet

Biskop Mikael Mogrens tal till kronprinsessparet i Västerås domkyrka, den 24 maj 2023.

Marit Bergman

Många av oss minns Marit Bergman som en av de stora pop-profilerna på tidiga 2000-talet – nu är den grammisbelönade artisten aktuell med en ny skiva: ”Här kommer vargen” och Marit är en av artisterna på Härlig är jorden.

Maxida Märak

Maxida Märak är en av landets mest unika och tongivande artister. Med jojk som drivmedel blandar Maxida pop, hiphop och R&B och gör något som ingen annan.

Tellus

Upplev Tellus live på Härlig är jorden

Yrias värld live

Upplev Yria - Grammisvinnare 2022 för Årets barnmusik - live på Härlig är jorden.

Psalmtoppen med Gary Graden

Gary Graden leder Psalmtoppen på torget i Falun under Härlig är jorden. Gary har tidigare lett ”Sjung med” på centralstationen i Stockholm. Kom och sjung med du också!

Tusse kommer till folkkyrkodagen Härlig är jorden

Vi är jätteglada att vi kan presentera Tusse som an av de artister som kommer till folkkyrkodagen Härlig är jorden i Falun den 9 september.

Det modiga syskonparet avrättades av nazisterna

80 år har gått sedan nazisterna avrättade Sophie och Hans Scholl. 2023 är ett viktigt minnesår. De ledde Vita rosen som protesterade mot nazismen.

Kvinna med rosa sjal virad om huvudet.

Bakom varje siffra finns en människa

Över 100 miljoner människor är på flykt och 300 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. Möt människorna bakom statistiken i Act Svenska kyrkans sommarkampanj.

Berit Lundqvist står bakom sin vävstol.

Konstnären syr ihop karriären med bok

Berit Lundqvist har ansvarat för Västerås stifts textilateljé i 33 år. Hennes konstnärskap och ateljéns betydelse skildras i en ny bok: Värda att vårda.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Person i grå T-shirt med Svenska kyrkan-logga i ett kyrkorum

Församlingsstöd

Här hittar du som är engagerad i församlingen, till exempel som förtroendevald eller ideell medarbetare, nyheter, verktyg och tips på utbildningar.

En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Upptäck kulturarvet

Kyrkor och begravningsplatser är fulla av historia och rymmer olika slag av berättelser. Samtidigt är rummen och platserna inte museala utan används än idag, ett levande kulturarv.

Sök församling

Här kan du se vilken församling du tillhör genom att skriva in din folkbokföringsadress.

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Här hittar du samlad information om dopet!

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Här hittar du alla konfirmationsgrupper i stiftet!

Bröllop

Här hittar du information om att gifta sig i kyrkan! Hur du bokar präst och kyrka och annat som är bra att veta i samband med planeringen av en kyrklig vigsel.

Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Bli medlem

Här hittar du information om hur du gör för att bli medlem i Svenska kyrkan.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Stiftet i media

Prenumerera via RSS

Publicerad: