Hösten 2018 var 21-åriga Andrea Stålberg från Sala församling volontär i Moçambiques huvudstad Maputo för att under två månader dela tro och liv med systrar och bröder i vänstiftet. Läs hennes berättelse om tiden i ett av världens fattigaste länder.

Andrea Stålberg, volontär i Moçambiques huvudstad Maputo

Vid Siljans strand har stiftsgården varit en plats för ungdomsläger, kyrkliga utbildningar, rekreation och semester i mer än ett halvt sekel. Idag är Stiftsgården också en viktig del av besöksnäringen i Rättvik, med Vasaloppsåkare, bilentusiaster och Dalhallabesökare som återkommande gäster.

Stiftsgården söker ekonomichef

Med anledning av Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Ludvika 1 maj har flera framträdande personer valt att, tillsammans med Dalarnas tidningar och Hédi Fried, överlevare från Auschwitz, ta ställning för att motverka främlingsfientlighet, rasism och nazism.

Vi tar ställning för allas lika värde!

Utställning i Västerås domkyrka om det banbrytande paret Johannes Rudbeckius och hans hustru Malin Hising. Visas 1 oktober 2018 – 30 september 2019.

Himmelen och solen följer jag och intet lägre

Varannan svensk engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle. Många av dem genom Svenska kyrkan. Tillsammans med fem andra stora organisationer i civilsamhället lyfter nu Svenska kyrkan frågan om medmänsklighet och #innanförskap. Vi uppmanar alla att agera för ett mer inkluderande Sverige.

Medmänsklighet är vägen till #innanförskap

I detta nummer! TEMA HÅLLBARHET: Ekologisk, ekonomisk, social och andlig hållbarhet. Så bidrar Svenska kyrkan till Agenda 2030 • Medsammans gör vi jorden hel! • Kyrkan vågar stå för sina åsikter, det är modigt gjort! • Rapport från idag och massor mer. 68 fullmatade sidor att läsa online eller att ladda ner som PDF

Läs senaste numret av Magasinet

Stiftet i media