Låg tröskel och högt till tak. Det är öppet, man är välkommen in. Sådan vill Svenska kyrkan vara. Vem det än är som kommer, och vilket ärende det än gäller i livets olika skiftningar.

En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Advent

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Läs mer om advent och vad bibeltexterna i kyrkan handlar om under adventstiden.

Närbild på en väggklocka som visar tiden en minut i tolv.

Kyrkoåret

Kyrkoåret är kyrkans egen kalender. Olika bibeltexter är kopplade till de olika veckorna i kalendern. Den första dagen i kyrkoåret är söndagen den första advent.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Ett svartvitt sameporträtt tryckt på en spånskiva står i Uppsala domkyrka.

Svenska kyrkans ursäkt till det samiska folket

Ärkebiskopen framförde Svenska kyrkans offentliga ursäkt till det samiska folket en andra gång i Luleå domkyrka. Se gudstjänsten i sin helhet eller som sammandrag.

Mikael Mogren gäst i "Pedagogiska rummet"

I samband med Bärande Lärande, Västerås och Karlstads stifts stora fortbildning om lärande och undervisning, spelades tre avsnitt av videopodden "Pedagogiska rummet" in. Bland gästerna finns föreläsare från fortbildningen och Västerås stifts biskop Mikael Mogren. Här kan du se avsnitten på Karlstad stifts YouTube-kanal.

Tre dagar av lärande mot framtidens kyrka

Bärande Lärande samlade över 700 av Svenska kyrkans medarbetare för att samtala om pedagogik, undervisning och lärande. Det var biskoparna Mikael Mogren, Västerås stift och Sören Dalevi, Karlstads stift som bjöd in präster, diakoner, musiker och pedagoger från respektive stift.

Person i grå T-shirt med Svenska kyrkan-logga i ett kyrkorum

Församlingsstöd

Här hittar du som är engagerad i församlingen, till exempel som förtroendevald eller ideell medarbetare, nyheter, verktyg och tips på utbildningar.

En liten pojke i vit skjorta och grön fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Upptäck kulturarvet

Kyrkor och begravningsplatser är fulla av historia och rymmer olika slag av berättelser. Samtidigt är rummen och platserna inte museala utan används än idag, ett levande kulturarv.

Sök församling

Här kan du se vilken församling du tillhör genom att skriva in din folkbokföringsadress.

För medarbetare!

Är du volontär, förtroendevald eller anställd? Klicka här för att komma till stiftets gemensamma intranät! Där hittar du bland annat aktuella kurser och stiftets webshop.

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Här hittar du samlad information om dopet!

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Här hittar du alla konfirmationsgrupper i stiftet!

Bröllop

Här hittar du information om att gifta sig i kyrkan! Hur du bokar präst och kyrka och annat som är bra att veta i samband med planeringen av en kyrklig vigsel.

Begravning

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Här hittar du information om hur du gör för att bli medlem i Svenska kyrkan.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Stiftet i media

Prenumerera via RSS