Välkommen till Västerås stift

Välkommen till Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Box 7, 72103 Västerås Telefon: +46(21)178500 E-post till Välkommen till Västerås stift Webbplats

Välkommen till Västerås stift

Händer som håller i varandra
Bild: Magnus Aronson

Dags för anmälan till Krafttag konfirmation

Hur kan församlingarna öka antalet konfirmander? Det är en av de frågor som höstens stora arbetsmöte Krafttag konfirmation kommer att handla om.

-  Utan att avslöja för mycket kan jag säga att det kommer att bli en annorlunda mötesupplevelse med fokus på samtalet, säger Eva Dellemyr, stiftskonsulent med inriktning på konfirmation.

Mötet hålls den 23-24 september på Aros Congress Center i Västerås. Målet är att alla som kan bidra i konfirmandarbetet ska mötas – även kyrkoherdar och politiker.

-  Tanken är att vi ska bli klokare tillsammans och få syn på både hinder och möjligheter i konfirmandarbete, säger Eva.

Några av dem som kommer att medverka är biskop Mikael Mogren, kyrkomötets ordförande Karin Perers och Jonas Bromander, tidigare analyschef i Svenska kyrkan.

Anmäl dig här!

Bilder från Världens fest i Västerås 2006

Skriv en låt till Svenska kyrkans egen mello

Fredag kväll på Världens fest bjuder vi in till melodifestival i tältet på stora torget i Västerås. Vi planerar för en extra festlig kväll med nyskriven kyrklig musik och där vi tillsammans röstar fram Världens fests mellovinnare som förutom äran vinner ett stipendium på 25 000 kr. Är du amatör eller proffs spelar ingen roll, alla har samma chans.
Läs mer om tävlingen här!

Stiftet i media

Film från årets ÄLSKAD
Varje år bjuder Svenska Kyrkans Unga i Västerås stift in till en gemensam dag för konfirmander och konfirmandassistenter. Dagen går under namnet "Älskad" och med ett tema för året. 2016 års tema var "Mission Possible, uppdrag Älska". I år var vi ungefär 1400 personer som firade gudstjänst, blev inspirerade, lajvade, såg på teater och var på disco.

Om västerås stift

Snabbfakta

590.000 människor bor i stiftet.
Cirka 70 procent av befolkningen i stiftet är tillhöriga Svenska kyrkan.
Stiftet är indelat i 8 kontrakt och har 76 församlingar.
Västerås stift är till ytan det tredje största stiftet i Sverige.

Besöksadress:
Västra Kyrkogatan 9 722 15 Västerås