Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon: +46(21)178500 E-post till Västerås stift Webbplats

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får alla Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år rösta. Vad vill du att kyrkan ska göra? Med din röst har du möjlighet att påverka.

Rösta i kyrkovalet

Kontakta din församling om du har några frågor.

Konfirmation 2017/2018 - Inte Som Du Tror

Här kan du hitta information om olika konfirmationsgrupper. Du kan även söka grupper i närheten av där du bor. Kontakta din församling om du har några frågor.

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något du tror på. Församlingarnas huvuduppgift handlar om gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. Det finns också yrken inom administration och förvaltning och många möjligheter till ideellt engagemang.

Jobba i kyrkan

Stiftet i media

Om västerås stift

Snabbfakta

590.000 människor bor i stiftet.
Cirka 70 procent av befolkningen i stiftet är tillhöriga Svenska kyrkan.
Stiftet är indelat i 8 kontrakt och har 76 församlingar.
Västerås stift är till ytan det tredje största stiftet i Sverige.

Besöksadress:
Västra Kyrkogatan 9 722 15 Västerås