Låg tröskel och högt till tak. Det är öppet, man är välkommen in. Sådan vill Svenska kyrkan vara. Vem det än är som kommer, och vilket ärende det än gäller i livets olika skiftningar.

Foto på Marie Eklind och Lydia Wahlström.

Maria Eklind får årets Lydiapris!

Ett stort grattis till årets Lydiapristagare, Maria Eklind, präst i Svenska kyrkan i Falun.

Prästvigning

Lördagen den 15 januari prästvigdes Magdalena Pettersson i Västerås domkyrka av biskop Mikael Mogren. Magdalena Pettersson kommer att tjänstgöra som präst i By-Folkärna pastorat. Foto: Åke Paulsson

Valresultat kyrkovalet 2021

Det slutgiltiga valresultatet för kyrkomötet, stiftsfullmäktige och kyrkofullmäktige i Västerås stift är klart.

Se valresultatet

Snabblänkar för kyrkovalet
Slutgiltigt resultat för kyrkofullmäktige i din församling eller pastorat hittar du här!
Väl inne på vald resultatsida hittar du längst ner under rubriken rapporter ett 10-tal olika rapporttyper.

Resultat för stiftsfullmäktige i Västerås stift hittar du här!

Fastställd ordning mellan kandidater inför mandatfördelning för stiftsfullmäktige kan du ladda ner här.

Stiftet i media