Behöver julen vara kristen? Det är en av de frågor som biskop Mikael Mogren ställer i årets julessä där han bland annat gör upp med föreställningar om att julen skulle vara en gammal hednisk högtid och att julevangeliet är en saga.

Mikael Mogrens julessä: Julevangeliet hävdar livets helighet

Pontus Gunnarsson har utsetts till ny föreståndare för Stiftsgården i Rättvik. Han tillträder tjänsten den 1 maj 2019 och ersätter då Nils Åberg som varit tillförordnad föreståndare sedan våren 2018.

Stiftsgården i Rättvik får ny föreståndare

Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesus föddes. Vi samlas till gudstjänster, konserter och andra festliga händelser.

Advents- och juletid 2018

Grace har haft turen att födas av kärleksfulla föräldrar i ett samhälle under utveckling. Men varje dag föds flickor in i förtryck och orättvisor. Det kan vi inte acceptera. Flickor ska aldrig nekas, kränkas, hotas, utnyttjas eller tvingas – bara för att de är flickor. I årets julkampanj kämpar vi för alla människors lika värde.

En flicka är född

I detta nummer! TEMA HÅLLBARHET: Ekologisk, ekonomisk, social och andlig hållbarhet. Så bidrar Svenska kyrkan till Agenda 2030 • Medsammans gör vi jorden hel! • Kyrkan vågar stå för sina åsikter, det är modigt gjort! • Rapport från idag och massor mer. 68 fullmatade sidor att läsa online eller att ladda ner som PDF

Läs senaste numret av Magasinet

Varannan svensk engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle. Många av dem genom Svenska kyrkan. Tillsammans med fem andra stora organisationer i civilsamhället lyfter nu Svenska kyrkan frågan om medmänsklighet och #innanförskap. Vi uppmanar alla att agera för ett mer inkluderande Sverige.

Medmänsklighet är vägen till #innanförskap

Hösten 2018 var 21-åriga Andrea Stålberg från Sala församling volontär i Moçambiques huvudstad Maputo för att under två månader dela tro och liv med systrar och bröder i vänstiftet. Läs hennes berättelse om tiden i ett av världens fattigaste länder.

Andrea Stålberg, volontär i Moçambiques huvudstad Maputo

Stiftet i media