På söndag, den 11 november, är det 100 år sedan första världskriget tog slut. Det uppmärksammas med att kyrkklockor ringer kl. 13.30 i flera europeiska länder. Västerås stift tar upp det internationella initiativet och kyrkor runt om i stiftet kommer att ringa i sina klockor, däribland Västerås domkyrka.

Kyrkklockor ringer på 100-årsdagen av första världskrigets slut

På sin facebooksida skriver Mikael: Det är fasansfullt med dödsskjutningarna i synagogan i Pittsburgh. De är ett övergrepp på varje människa och jag känner djupt med mina judiska vänner.

Biskop Mikael Mogren om dödsskjutningarna i Pittsburgh

Utställning i Västerås domkyrka om det banbrytande paret Johannes Rudbeckius och hans hustru Malin Hising. Visas 1 oktober 2018 – 30 september 2019.

Himmelen och solen följer jag och intet lägre

Med anledning av Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Ludvika 1 maj har flera framträdande personer valt att, tillsammans med Dalarnas tidningar och Hédi Fried, överlevare från Auschwitz, ta ställning för att motverka främlingsfientlighet, rasism och nazism.

Vi tar ställning för allas lika värde!

Vid årsskiftet tar Daniel Eklund över rodret som domprost i Västerås stift och kyrkoherde i Västerås pastorat. Han ser sig själv som en möjliggörare och ser fram emot uppdrag med förväntan och entusiasm.

Möt möjliggöraren Daniel - Västerås stifts nya domprost

Varannan svensk engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle. Många av dem genom Svenska kyrkan. Tillsammans med fem andra stora organisationer i civilsamhället lyfter nu Svenska kyrkan frågan om medmänsklighet och #innanförskap. Vi uppmanar alla att agera för ett mer inkluderande Sverige.

Medmänsklighet är vägen till #innanförskap

I detta nummer! TEMA HÅLLBARHET: Ekologisk, ekonomisk, social och andlig hållbarhet. Så bidrar Svenska kyrkan till Agenda 2030 • Medsammans gör vi jorden hel! • Kyrkan vågar stå för sina åsikter, det är modigt gjort! • Rapport från idag och massor mer. 68 fullmatade sidor att läsa online eller att ladda ner som PDF

Läs senaste numret av Magasinet

Stiftet i media