Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon: +46(21)178500 E-post till Västerås stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Västerås stift

Några ord en mycket torr sommar.

När jag går i skogen knastrar det under fötterna. Det är mycket torrt.

Då tänker jag på alla djur som ska ha bete och foder. Från olika håll i världen hör jag om nya värmerekord  och svår missväxt. 

I vårt land är vi många som lever med hot om bränder.  Är du en av dem som står inför evakuering, så ber jag särskilt för dig.

Jag ber för alla i släckningsarbetet och  för böndernas kamp. Jag ber om kraft att fortsätta med vardagen och att slippa fastna i sin oro. Jag ber om regn. 

Du allt levandes källa, giv oss regn.

I Jesu namn . Amen.

 

Mikael Mogren
Biskop

Sommarhälsning från biskop Mikael Mogren

Det finns mycket att se och uppleva på sommaren i vårt stift. För egen del ska jag njuta av vackra kyrkor och välskötta kyrkogårdar. Varje kyrkomiljö visar hur kristen tro gjort avtryck i sten och trä, vävda mattor, blomrabatter och järngrindar.  Det är historiska miljöer som är skapade för framtiden. 

Guds framtid har kommit i rullning i riktning mot oss. Det beror på Jesus. Jag är tacksam att få möta framtiden tillsammans med dig.

Glad sommar med mycket sol (och regn)!

Din broder Mikael

Stiftet i media