Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon: +46(21)178500 E-post till Västerås stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Västerås stift

Biskopens hälsning denna torra sommar

Det råder torka och följderna är allvarliga. Bränder och missväxt breder ut sig. För varje dag som går hör vi mer och mer om att höjningen av temperatur gäller hela jorden.
I detta läge är våra insatser viktiga. Mycket sker i församlingar och pastorat: Bönerna, gudstjänsterna, nätverken, beredskapen, räddningsinsatserna, stödet, samordningen, allt behövs just nu. Tack för att ni finns.

Guds välsignelse! 
Mikael Mogren


Bön 
Vi ber om regn denna uttorkade sommar. Vi ber för människor och djur som far illa av torkan.
Vi ber om uthållighet i släckningsarbetet och beskydd för alla i brandområdena. Vi ber om kraft åt bönderna. Vi ber för missväxten på många håll i världen.
Kom med din heliga Ande och vattna vår jord. Giv oss regn.

I Jesu namn. Amen

Sommarhälsning från biskop Mikael Mogren

Det finns mycket att se och uppleva på sommaren i vårt stift. För egen del ska jag njuta av vackra kyrkor och välskötta kyrkogårdar. Varje kyrkomiljö visar hur kristen tro gjort avtryck i sten och trä, vävda mattor, blomrabatter och järngrindar.  Det är historiska miljöer som är skapade för framtiden. 

Guds framtid har kommit i rullning i riktning mot oss. Det beror på Jesus. Jag är tacksam att få möta framtiden tillsammans med dig.

Glad sommar med mycket sol (och regn)!

Din broder Mikael

Stiftet i media