Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon: +46(21)178500 E-post till Västerås stift Webbplats

Världens fest

Välkommen på Världens fest!

Världens fest För sjunde gången arrangeras år 2017 en Världens fest. Denna gång i Västerås och som Reformationsårets stora, internationella mötesplats. Obs! Den 2 maj är det sista dag att anmäla sig till lägret Världens fest UNG, för dig som är upp till 30 år.

Välkommen till en interaktiv utställning i Västerås domkyrka om konflikt, språk och samtal. Slå följe med vår guide, Jörgen Buntmakare från 1500-talet, och låt dåtid möta nutid, på väg mot framtid i utställningen Reformation pågår.

Reformation pågår - nu börjar äventyret

Västerås stift söker Dataansvarig/IT-tekniker

Ledig tjänst

Västerås stift söker Dataansvarig/IT-tekniker

På stiftet har vi därför påbörjat en process att utveckla och tydliggöra både den externa och den interna kommunikationen. En viktig länk i det arbetet är biskopens och stiftskansliets pressekreterare. Är det dig vi söker?

Västerås stift söker pressekreterare

Invigning av Reformation pågår

Biskop Mikael Mogren invigde utställningen Reformation pågår i samband med mässa på temat "Konflikt, språk och samtal" i Västerås domkyrka.
Läs mer om utställningen

Stiftet i media

Om västerås stift

Snabbfakta

590.000 människor bor i stiftet.
Cirka 70 procent av befolkningen i stiftet är tillhöriga Svenska kyrkan.
Stiftet är indelat i 8 kontrakt och har 76 församlingar.
Västerås stift är till ytan det tredje största stiftet i Sverige.

Besöksadress:
Västra Kyrkogatan 9 722 15 Västerås