För 500 år sedan spikade Luther upp sina teser på kyrporten i Wittenberg. Idag projiceras budskap från 10000 barn på domkyrkans torn.

Självständighetsdagsfest på Västerås konserthus den 6 december 2017.

Finland 100 år

Självständighetsdagsfest på Västerås konserthus den 6 december 2017.

-Statskuppen som inte är en statskupp-

Internationella bloggen

-Statskuppen som inte är en statskupp- Med partner på plats följer Svenska kyrkan utvecklingen i Zimbabwe. Peter Svensson är utsänd i södra Afrika. Läs hans blogg om maktspelet i Zimbabwe och landets framtid

Barn i Västerås stift ställer frågor om livet och döden till biskop Mikael Mogren i ny bok.

Varför har prästen så konstiga kläder?

Alla människor har rätt att bli bemötta med respekt. Ingen har rätt att utnyttja en annan persons tillit för att tillfredsställa sina egna känslomässiga behov. Detta gäller överallt, även inom Svenska kyrkan.

Sexuella övergrepp

Kvinnofridsbrottsmisstänkte prästen tagen ur tjänst

På morgonen den 10 november togs den präst i Västerås stift som misstänks för kvinnofridsbrott ur tjänst av kyrkoherden i den aktuella församlingen.

Bilder från mottagningen av nya församlingspedagoger, diakoner och kyrkomusiker i Västerås domkyrka söndagen den 3:e september. Bakre raden: Kira Lankinen musikkonsulent, Ulf Skagerstam km, Ingrid Litborn km, Mats Englund km, och Linda Englund km.
Nedre raden: Eva Hallberg stiftskonsulent, Malin Cederholm fp, Andreas Forsberg km, Sofia Holtfors fp, Åsa Sundstedt km, Sofia Pekkari km och biskop Mikael Mogren.

Stiftet i media

Om västerås stift

Snabbfakta

590.000 människor bor i stiftet.
Cirka 70 procent av befolkningen i stiftet är tillhöriga Svenska kyrkan.
Stiftet är indelat i 8 kontrakt och har 76 församlingar.
Västerås stift är till ytan det tredje största stiftet i Sverige.

Besöksadress:
Västra Kyrkogatan 9 722 15 Västerås