Västerås stift

Prata med oss

Kontakt

Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon: +46(21)178500 E-post till Västerås stift Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Västerås stift

Världens fest
För sjunde gången arrangeras år 2017 en Världens fest. Denna gång i Västerås och som Reformationsårets stora, internationella mötesplats. Temat för världens fest är ”Fri att förändra”. Det handlar om allas våra möjligheter att påverka utvecklingen för vår värld.

Välkommen på Världens fest!

Världens fest För sjunde gången arrangeras år 2017 en Världens fest. Denna gång i Västerås och som Reformationsårets stora, internationella mötesplats. Temat för världens fest är ”Fri att förändra”. Det handlar om allas våra möjligheter att påverka utvecklingen för vår värld.

Be för Aleppo!
Inför den humanitära katastrof som pågår i Aleppo och Syrien uppmanar biskop Mikael Mogren till bön för Syriens folk och Aleppo. Han förslår också att bönen speciellt knyts till klockringningen i våra kyrkor för att forma en bönekedja.

Be för Aleppo!

Be för Aleppo! Inför den humanitära katastrof som pågår i Aleppo och Syrien uppmanar biskop Mikael Mogren till bön för Syriens folk och Aleppo. Han förslår också att bönen speciellt knyts till klockringningen i våra kyrkor för att forma en bönekedja.

Ledig tjänst

Västerås stift söker stiftsadjunkt för gudstjänstfrågor, läs mer här!

Bilder från Världens fest i Västerås 2006

Skriv en låt till Svenska kyrkans egen musikfestival

Fredag kväll på Världens fest bjuder vi in till musikfestival i tältet på stora torget i Västerås. Vi planerar för en extra festlig kväll med nyskriven kyrklig musik och där vi tillsammans röstar fram Världens fests musikfestivalvinnare som förutom äran vinner ett stipendium på 25 000 kr. Är du amatör eller proffs spelar ingen roll, alla har samma chans. 
Läs mer om tävlingen här!

Stiftet i media

Film från årets ÄLSKAD
Varje år bjuder Svenska Kyrkans Unga i Västerås stift in till en gemensam dag för konfirmander och konfirmandassistenter. Dagen går under namnet "Älskad" och med ett tema för året. 2016 års tema var "Mission Possible, uppdrag Älska". I år var vi ungefär 1400 personer som firade gudstjänst, blev inspirerade, lajvade, såg på teater och var på disco.

Om västerås stift

Snabbfakta

590.000 människor bor i stiftet.
Cirka 70 procent av befolkningen i stiftet är tillhöriga Svenska kyrkan.
Stiftet är indelat i 8 kontrakt och har 76 församlingar.
Västerås stift är till ytan det tredje största stiftet i Sverige.
 

Besöksadress:
Västra Kyrkogatan 9 722 15 Västerås
E-post:

Telefon:021 - 17 85 00
Webbadress:
www.svenskakyrkan.se/vasterasstift
Facebook:
http://www.facebook.com/vasterasstift