Merlinläger

På Finnåker blir sagan verklighet

Varje november fylls skogarna runt Finnsåkers kursgård av modiga unga väpnare, riddare, drottningar, trollkarlar och skrämmande vålnader. Då är det dags för årets stora Merlinläger – ett rollspelsläger för barn i mellanstadieåldern, 10-12år.

Rollspelet, eller lajvet som det kallas, utspelar sig i det gamla legendernas Britannia, vid tiden innan den unge väpnaren Arthur har dragit svärdet ur stenen och utsetts till rikets konung. Barnen på lägret spelar väpnare som tränar till riddare i drottningens tjänst. När man är tolv år och deltar för sista gången på ett Merlinläger får man dra svärdet ur stenen.

Det här var det bästa lajvet jag varit på!

Ett av barnen på 2016 års Merlinläger

Förutom lajv prövar barnen på olika typer av workshops, t.ex. medeltida dans.

Merlinlägret planeras och genomförs av ideella ledare ur Svenska Kyrkans Unga Camelot med stöd av Västerås stift. Camelot har funnits i över 20 år och är en av Sveriges största rollspelsorganisationer och sysslar med bordsrollspel, levande rollspel, kort- och figurspel och mycket annat som förknippas med rollspels - hobbyn. Varje år arrangerar föreningen stora läger med hundratals deltagare. Camelot är öppet för ungdomar från 13 år och uppåt. Merlinlägret är ett förberedelseläger för yngre barn.

Målgrupp:
Alla som är i åldrarna 10-12 år oavsett tidigare erfarenheter.

Datum:

Plats:
Finnåkers kursgård, Finnåker 175, 710 41 Fellingsbro

Hitta hit:
Karta finns på www.finnaker.se

Tider:

Pris:

Innehåll:
Lek, lust hantverk, konst, vapenlek, rollspel, lajv, personlig utveckling, vänskap dans, mod, riter, och ridderlighet. Vi bor i lägergårdar där man bor 3-4 personer i varje rum.

Medverkande:
Personal från Västerås stift och medlemmar ur Svenska kyrkans unga/Camelot