Prata med oss

Kontakt

Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon: +46(21)178500 E-post till Västerås stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Merlinläger

På Finnåker blir sagan verklighet

Varje november fylls skogarna runt Finnsåkers kursgård av modiga unga väpnare, riddare, drottningar, trollkarlar och skrämmande vålnader. Då är det dags för årets stora Merlinläger – ett rollspelsläger för barn i mellanstadieåldern, 10-12år.

Rollspelet, eller lajvet som det kallas, utspelar sig i det gamla legendernas Britannia, vid tiden innan den unge väpnaren Arthur har dragit svärdet ur stenen och utsetts till rikets konung. Barnen på lägret spelar väpnare som tränar till riddare i drottningens tjänst. När man är tolv år och deltar för sista gången på ett Merlinläger får man dra svärdet ur stenen.

Det här var det bästa lajvet jag varit på!

Ett av barnen på 2016 års Merlinläger

Förutom lajv prövar barnen på olika typer av workshops, t.ex. medeltida dans.

Merlinlägret planeras och genomförs av ideella ledare ur Svenska Kyrkans Unga Camelot med stöd av Västerås stift. Camelot har funnits i över 20 år och är en av Sveriges största rollspelsorganisationer och sysslar med bordsrollspel, levande rollspel, kort- och figurspel och mycket annat som förknippas med rollspels - hobbyn. Varje år arrangerar föreningen stora läger med hundratals deltagare. Camelot är öppet för ungdomar från 13 år och uppåt. Merlinlägret är ett förberedelseläger för yngre barn.

Målgrupp:
Alla som är i åldrarna 10-12 år oavsett tidigare erfarenheter.

Datum:
Inte klart

Plats:
Finnåkers kursgård, Finnåker 175, 710 41 Fellingsbro

Hitta hit:
Karta finns på www.finnaker.se

Tider:
Inte klart

Pris:
Inte klart

Innehåll:
Lek, lust hantverk, konst, vapenlek, rollspel, lajv, personlig utveckling, vänskap dans, mod, riter, och ridderlighet. Vi bor i lägergårdar där man bor 3-4 personer i varje rum.

Medverkande:
Personal från Västerås stift och medlemmar ur Svenska kyrkans unga/Camelot

Frågor om medlemskap:
Daniel Söderberg

Frågor om anmälan:
Pia Sundström

För övrigt:
Cecilia Redner 070-378 61 69