Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon:+46(21)178500 E-post till Västerås stift

Ung och HBTQ+

Unga har rätt att känna sig trygga, sedda och respekterade oavsett könsidentitet, könsuttryck eller sexuell läggning.

För unga hbtq+-personer är det inte alltid så. Risken för att utsättas för kränkningar, våld eller hot om våld är stor. Det är också vanligt att bli osynliggjord.

Tillsammans med Svenska Kyrkans Unga i Västerås distrikt arbetar vi för att skapa tryggare och mer inkluderande mötesplatser för unga.

Cecilia Redner

Församlingsavdelningen, Stiftsadjunkt för barn- och ungdomsfrågor