Foto: Josefin Casteryd/IKON

Nu är julkampanjen igång!

Nyhet Publicerad Ändrad

Söndag 27 november startade årets julkampanj - Låt fler få fylla fem. Precis som förra året uppmärksammar kampanjen att det var femte sekund dör ett barn under fem år.

Varje år har Svenska kyrkans internationella arbete en julkampanj för att uppmärksamma barns situation runt om i världen. I år heter kampanjen Låt fler få fylla fem och vill lyfta den pågående katastrof som alltför sällan hörs i medierna: barnadödligheten. Var femte sekund dör ett barn som inte hunnit fylla fem år. Barn dör av undernäring, infektioner och bristande omsorg.

Vad gör Piteå församling?
På Gammeldags marknad 19-20 november höll internationella gruppen i Piteå församling i glöggservering i Öjeby kyrka till förmån för julkampanjen. En smygstart på kampanjen, helt enkelt! Internationella gruppen informerade även om julkampanjen.

På kyrkkaffet söndag 4 december i Kyrkcenter hölls en presentation av julkampanjen efter gudstjänsten i Piteå kyrka.

Även i Öjebyn söndag 4 december presenterades julkampanjen på kyrkkaffet, men då i Margretelund efter gudstjänsten i Öjeby kyrka.

Vad mer gör Piteå församling?
Julklappar som gör skillnad! Sedan flera år tillbaka erbjuder Piteå församling tillsammans med Gallerian paketinslagning inför julhelgen till förmån för julkampanjen. Bidra genom att låt oss slå in ditt paket för en tjuga. Vi finns på plats mellan 19-23 december. Församlingen finns på plats följande dagar och tider:

17/12 kl. 10-17
18/12 kl. 12-17
19/12-21/12 kl. 10-19
22/12 kl. 12-20
23/12 kl. 10-19

Julkampanjen Låt fler få fylla fem sträcker sig från 27 november 2016 till och med januari 2017.