Lediga tjänster

På den här sidan annonserar församlingen aktuella tjänster. Just nu har vi inga lediga tjänster.

Om Piteå församling

Från de täta skogarna till den vidsträckta skärgården är Piteå församling en av Luleå stifts största församlingar med 20 500 medlemmar och över 50 anställda. I församlingen ingår fem kyrkor varav två är samarbetskyrkor med EFS, tillhörande församlingshem och tre begravningskapell. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för sex kyrkogårdar.

Goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället präglar verksamheten till stor del. Församlingen har ett omfattande diakonalt arbete, en stor barn- och ungdomsverksamhet och en etablerad volontärverksamhet. Församlingen driver utöver detta även mångkulturella mötesplatser med bland annat svenska för invandrare. Piteå församling vill vara en församling i utveckling i ett föränderligt samhälle.

Ledord för all verksamhet är kärnvärdena närvaro, öppenhet och hopp. Församlingens inriktningsmål är ökad samverkan med övriga samhällsaktörer, ökad delaktighet och stimulering till ideella insatser samt att allt arbete ska präglas av tillgänglighet och utveckling.

Om du vill veta mer om Piteå kommun hänvisar vi till www.pitea.se