Meny

Lediga tjänster

Just nu söker Piteå församling en diakon, en pedagog och en kyrkoherde.

Om Piteå församling

Från de täta skogarna till den vidsträckta skärgården är Piteå församling en av Luleå stifts största församlingar med 21 300 medlemmar och över 50 anställda. I församlingen ingår fem kyrkor varav två är samarbetskyrkor med EFS. Goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället präglar verksamheten till stor del. Församlingen har ett omfattande diakonalt arbete, en stor barn- och ungdomsverksamhet och en etablerad volontärverksamhet. Församlingen driver utöver detta även mångkulturella mötesplatser med bland annat svenska för invandrare. Piteå församling vill vara en församling i utveckling i ett föränderligt samhälle.

Församlingens nuvarande organisation är väl förankrad och fungerar bra. Ledord för all verksamhet är kärnvärdena närvaro, öppenhet och hopp. Församlingens inriktningsmål är ökad samverkan med övriga samhällsaktörer, ökad delaktighet och stimulering till ideella insatser samt att allt arbete ska präglas av tillgänglighet och utveckling. 2019 omarbetades församlingsinstruktionen som utgör ett viktigt styrdokument för all verksamhet. I den närmaste framtiden kommer församlingen att arbeta med bland annat miljödiplomering och Regnbågsnyckeln.

Om du vill veta mer om Piteå kommun hänvisar vi till www.pitea.se 

Diakon 100 % tillsvidareanställning
med placering i Öjebyn

Sökprofil

Vi söker dig som vill vara med i det goda diakonala arbete som bedrivs i Piteå församling. Tjänsten innehåller traditionellt diakonala uppgifter, men har en tyngdpunkt på det diakonala arbetet bland äldre i församlingen, vilket innebär ett ansvara för den verksamhet som redan bedrivs men också att söka nya kontakter med andra samhällsaktörer. Tjänsten är placerad i Öjebyn där diakonen finns med som en del i gudstjänstfirandet och tillsammans med både anställda och ideella medarbetare utvecklar det diakonala arbetet i området. Samtidigt som tjänsten utgår från ett lokalt sammanhang så ingår församlingens alla diakoner i ett diakonalt team där satsningar tas fram och prioriteringar görs.

Ta chansen att bli en medarbetare i en församling som söker nya möjligheter att vara kyrka som berör.

Du som söker tjänsten:

 • är utbildad diakon eller har påbörjat den diakonala profilutbildningen
 • har god samarbetsförmåga och tycker om att jobba i team
 • är flexibel och inkännande
 • har god initiativförmåga
 • är beredd att jobba kvällar och helger
 • är villig att arbeta med ideella krafter 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till egen bil. Tillträde enligt överenskommelse.

För ytterligare information

Verksamhetschef Karin Lundberg
Tel. 0911-27 40 23 eller e-post: karin.lundberg@svenskakyrkan.se 

Tf kyrkoherde Anna-Karin Jonsson
Tel. 0911-27 41 31 eller e-post: anna-karin.jonsson2@svenskakyrkan.se 

Facklig företrädare Peter Werner (KyrkA)
e-post: peter.werner@svenskakyrkan.se

Ansökan

Sista ansökningsdag 2020-07-03. Skicka din ansökan med CV, referenser, personligt brev och eventuellt diakonbrev till: pitea.jobb@svenskakyrkan.se eller sänd ansökan till Piteå församling, Nygatan 23, 941 31 Piteå. Märk din ansökan med "Diakon 2020".

Pedagog 75 %
Vikariat med placering i Piteå

Sökprofil

Tjänsten ingår i ett arbetslag med pedagoger, diakoner, präster och musiker. I arbetsuppgifterna ingår barn- och ungdomsverksamhet, skolverksamhet och konfirmandundervisning.

Vi söker dig som har en pedagogutbildning eller motsvarande och gärna erfarenhet från arbete i Svenska kyrkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil.

Tjänsten är ett vikariat på 75 % med tillträde 2020-08-10 eller enligt överenskommelse och pågår till 2020-12-31, med möjlighet till förlängning. Tjänstgöring helger och kvällar förekommer.

För ytterligare information          

Anna-Karin Jonsson, tf kyrkoherde, tel. 0911-27 41 31
E-post: anna-karin.jonsson2@svenskakyrkan.se

Sara Lind, pedagog, tel. 0911-27 40 62
E-post: sara.lind@svenskakyrkan.se

Peter Werner, KyrkA, e-post: peter.werner@svenskakyrkan.se

Ansökan 

Välkommen med din ansökan senast 2020-07-20 per e-post till pitea.jobb@svenskakyrkan.se eller sänd ansökan till Piteå församling, Nygatan 23, 941 31, Piteå. Märk din ansökan med "Pedagog 75".

Kyrkoherde 100 % tillsvidareanställning med placering i Piteå

Sökprofil

Enligt kyrkoordningen ansvarar kyrkoherden för ledning, samordning och tillsyn av all verksamhet i församlingen, utifrån Svenska kyrkans tro, bekännelse och lära. Kyrkoherden ansvarar gemensamt med kyrkorådet för utförande av den grundläggande uppgiften (gudstjänst, undervisning, diakoni och mission). Kyrkoherden är synlig i verksamheten och har breda kontaktytor vad gäller bland annat press och media, stiftet, kontraktet, kommunen, lokala föreningar och andra nätverk.

Du som söker tjänsten:

 • uppfyller kyrkoordningens behörighetskrav.
 • är trygg i både din egen och Svenska kyrkans tro och lära.
 • är en god andlig ledare.
 • vill arbeta i en lågkyrkligt profilerad församling och har en positiv syn på samarbete med EFS och på ekumenik.
 • vill skapa utrymme för aktiva församlingsbor och lekmannaengagemang.
 • är positiv till utveckling och förändring av arbetssätt i ett föränderligt samhälle utifrån Svenska kyrkans grunduppdrag.
 • vill utveckla goda relationer med andra samhällsaktörer och tillföra ett diakonalt perspektiv.
 • har goda ledaregenskaper och dokumenterad chefserfarenhet.
 • vill ha en helhetssyn över alla verksamheter.
 • är visionär, strategisk och har god social kompetens.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en förtroendemannastyrd organisation och grundläggande kunskap angående personalfrågor, ekonomi och fastighetsfrågor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till egen bil. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

För ytterligare information

Kyrkorådets ordförande Sven Ivar Lidström
Tel. 070-683 17 04 eller e-post: svenivar.lidstrom@gmail.com

Komminister Anna-Karin Jonsson Tel. 0911-27 41 31
eller e-post: anna-karin.jonsson2@svenskakyrkan.se
(Tillgänglig vecka 25-29)

Verksamhetschef Karin Lundberg
Tel. 0911-27 40 23 eller e-post: karin.lundberg@svenskakyrkan.se
(Tillgänglig vecka 30-31)

Facklig företrädare Peter Werner (KyrkA)
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se

Eller ring församlingsexpeditionen 0911-27 40 80

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2020-07-31. Skicka din ansökan med CV, personligt brev och prästbrev till: pitea.jobb@svenskakyrkan.se. Märk din ansökan med "Kyrkoherde".