Lediga tjänster

På den här sidan annonserar församlingen aktuella tjänster. Just nu söker vi två redaktörer till Om tro på instagram. Förlängd ansökningstid till 22 augusti!

Svenska kyrkan i Piteå kommun söker Instagramredaktion

Om tjänsterna

Vi söker två personer som kommer bilda en Instagramredaktion där uppdraget är att driva och producera material till det nystartade Instagramkontot Om tro, som vänder sig till unga vuxna i Piteå. Bakom Instagramkontot står de tre församlingarna i Piteå kommun; Hortlax församling, Piteå församling och Norrfjärdens församling. Tjänsterna är på deltid, 4 timmar per vecka.
Ni kommer att arbeta tillsammans med att skapa innehåll, främst rörligt material, genom inlägg och stories. Ni kommer att ha regelbundna träffar med handledare från församlingarna och redaktionsmöten tillsammans med församlingspersonal och mediebyrån Oh My för att skapa en övergripande innehållsplan.

Du som söker

Vi söker dig som tillhör målgruppen, som har anknytning till Piteå kommun och som har en positiv relation till Svenska kyrkan. Du har erfarenhet av plattformen och gärna av att skapa rörligt material. Du är medlem i Svenska kyrkan och är nyfiken på att skapa en levande dialog mellan Svenska kyrkan och unga vuxna inom Piteå kommun. Vad längtar målgruppen efter? Vilka frågor finns? Hur kan det skapas spännande samtal om liv, tro och existens?

Arbetsgivare blir Piteå församling, men projektet är gemensamt mellan alla tre församlingar.

Tillträde och lön efter överenskommelse. Tjänsterna är på deltid 10 % och tidsbegränsade till och med 2022-01-31.

Ansökan - en film!

Välkommen att skicka in din ansökan som ska innehålla en kort film där du berättar om vem du är och varför du är den vi söker! Filmen ska vara mellan 30–60 sekunder lång.

Ansökan skickas till pitea.jobb@svenskakyrkan.se senast den 22 augusti.

Har du frågor?

Kontakta Emma Dahlbäck, 0911-766 73, emma.dahlback@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare

Peter Werner, KyrkA, 0911-27 41 15, peter.werner@svenskakyrkan.se

Om Piteå församling

Från de täta skogarna till den vidsträckta skärgården är Piteå församling en av Luleå stifts största församlingar med 20 100 medlemmar och över 50 anställda.

I församlingen ingår fem kyrkor varav två är samarbetskyrkor med EFS, tillhörande församlingshem och tre begravningskapell. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för sex kyrkogårdar.

Goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället präglar verksamheten till stor del. Församlingen har ett omfattande diakonalt arbete, en stor barn- och ungdomsverksamhet och en etablerad volontärverksamhet. Församlingen driver utöver detta även mångkulturella mötesplatser med bland annat svenska för invandrare. Piteå församling vill vara en församling i utveckling i ett föränderligt samhälle.

Om du vill veta mer om Piteå kommun hänvisar vi till www.pitea.se