Lediga tjänster

På den här sidan annonserar församlingen aktuella tjänster. Just nu söker vi en kantor till Furubergskyrkan och en administratör till församlingsexpeditionen på Kyrkcenter.

Kantor 100 % med placering i Furubergskyrkan

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara med och utveckla det goda arbete som bedrivs i Piteå församling. Som musiker är du tillsammans med övriga anställda en resurs i församlingens gemensamma, löpande verksamhet med gudstjänster, andakter och kyrkliga handlingar. Tjänsten är placerad i Furubergskyrkan, en samarbetskyrka mellan EFS Furubergskyrkan och Piteå församling, och innebär arbete tillsammans med både anställda och ideella medarbetare. Här finns möjligheterna för den lokala utformningen av musikverksamheten med barn, körer, gudstjänst och övrig verksamhet. Ta chansen att bli en medarbetare som söker nya möjligheter att vara kyrka som berör och angår.

Du som söker tjänsten:

• är utbildad kantor.
  • har god samarbetsförmåga och tycker om att jobba i team.
  • är flexibel och inkännande.
  • har god initiativförmåga.
  • är beredd att jobba kvällar och helger.
  • är ”hemma” i lågkyrklig tradition och villig att jobba tillsammans med ideella krafter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till egen bil. Tillträde 1 januari 2022, eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande CV, referenser och personligt brev senast den 30 oktober 2021. Sänd ansökan till: pitea.jobb@svenskakyrkan.se eller per post till Piteå församling, Nygatan 23, 941 31, Piteå. Märk din ansökan med "Musiker”

För ytterligare information:

Verksamhetschef Karin Lundberg
Tel. 0911-27 40 23, e-post: karin.m.lundberg@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Richard Asplund
Tel. 0911-27 40 11, e-post: richard.asplund@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare
Lars Nilsson, Lärarförbundet
Tel. 0911-27 40 32, e-post: lars.nilsson@svenskakyrkan.se

Representant EFS Furubergskyrkan
Ordförande Charlotta Melander
Tel. 070-350 50 54, e-post: charlotta.melander@pitea.se

Administratör 100 % med IT-kompetens

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta med oss i Piteå, för en kyrka och ett samhälle med församlingsbornas bästa i fokus. Du kommer att vara ett viktigt ansikte utåt mot de som besöker eller kontaktar församlingsexpeditionen. Du kommer att ingå i ett team med övrig personal inom administrationen. Den administrativa enheten ansvarar för service till församlingsbor, kunder, anställda, förtroendevalda och ideella.

Administratören har många funktioner och är lite av en spindel i nätet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat bokning av kyrkor och lokaler för dop, vigsel och begravning, kyrkogårdsadministration samt övriga expeditionsärenden. I denna tjänst ingår även ett särskilt uppdrag för att hantera IT-frågor. Församlingen ingår i Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform, vilket innebär att program och support levereras från central nivå. Men viss IT-kompetens, både vad gäller hårdvara och mjukvara, behöver finnas på lokal nivå.

Du som söker tjänsten:

• har lägst gymnasieexamen.
  • har erfarenhet av administration.
  • har god datavana och kan hantera de vanligaste administrativa programmen.
  • har grundläggande IT-kompetens och ett intresse för teknikfrågor.
  • är serviceinriktad och trygg i kontakten med församlingsbor.
  • är noggrann och strukturerad samtidigt som du är flexibel och öppen för nya uppgifter och utmaningar.
  • behärskar det svenska språket i tal och skrift.
  • är medlem i Svenska kyrkan och delar dess grundläggande värderingar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad på Kyrkcenter i Piteå och är en tillsvidareanställning på 100 %. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande CV, referenser och personligt brev senast den 19 november 2021. Sänd ansökan per e-post till: pitea.jobb@svenskakyrkan.se eller per post till Piteå församling, Nygatan 23, 941 31, Piteå. Märk din ansökan med "Administratör”

För ytterligare information:

Kanslichef Carina Holmström
Tel. 0911-27 40 12, e-post: carina.holmstrom@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Richard Asplund
Tel. 0911-27 40 11, e-post: richard.asplund@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare
Peter Werner, KyrkA
Tel. 0911-27 41 15, e-post: peter.werner@svenskakyrkan.se

Om Piteå församling

Från de täta skogarna till den vidsträckta skärgården är Piteå församling en av Luleå stifts största församlingar med 20 700 medlemmar och över 50 anställda. I församlingen ingår fem kyrkor varav två är samarbetskyrkor med EFS, tillhörande församlingshem och tre begravningskapell. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för sex kyrkogårdar.

Goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället präglar verksamheten till stor del. Församlingen har ett omfattande diakonalt arbete, en stor barn- och ungdomsverksamhet och en etablerad volontärverksamhet. Församlingen driver utöver detta även mångkulturella mötesplatser med bland annat svenska för invandrare. Piteå församling vill vara en församling i utveckling i ett föränderligt samhälle.

Ledord för all verksamhet är kärnvärdena närvaro, öppenhet och hopp. Församlingens inriktningsmål är ökad samverkan med övriga samhällsaktörer, ökad delaktighet och stimulering till ideella insatser samt att allt arbete ska präglas av tillgänglighet och utveckling.

Om du vill veta mer om Piteå kommun hänvisar vi till www.pitea.se