Lediga tjänster

Just nu söker vi en diakon/diakoniassistent 80 % vikariat med placering i Infjärden.

Om Piteå församling

Från de täta skogarna till den vidsträckta skärgården är Piteå församling en av Luleå stifts största församlingar med 21 300 medlemmar och över 50 anställda. I församlingen ingår fem kyrkor varav två är samarbetskyrkor med EFS, tillhörande församlingshem och tre begravningskapell. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för sex kyrkogårdar.

Goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället präglar verksamheten till stor del. Församlingen har ett omfattande diakonalt arbete, en stor barn- och ungdomsverksamhet och en etablerad volontärverksamhet. Församlingen driver utöver detta även mångkulturella mötesplatser med bland annat svenska för invandrare. Piteå församling vill vara en församling i utveckling i ett föränderligt samhälle.

Församlingens nuvarande organisation är väl förankrad och fungerar bra. Ledord för all verksamhet är kärnvärdena närvaro, öppenhet och hopp. Församlingens inriktningsmål är ökad samverkan med övriga samhällsaktörer, ökad delaktighet och stimulering till ideella insatser samt att allt arbete ska präglas av tillgänglighet och utveckling. 2019 omarbetades församlingsinstruktionen som utgör ett viktigt styrdokument för all verksamhet. I den närmaste framtiden kommer församlingen att arbeta med bland annat miljödiplomering och Regnbågsnyckeln.

Om du vill veta mer om Piteå kommun hänvisar vi till www.pitea.se

Piteå församling söker Diakon/Diakoniassistent 80 % vikariat

med placering i Infjärden

Sökprofil

Vi söker dig som vill vara med i det goda diakonala arbete som bedrivs i Piteå församling. Tjänsten innehåller traditionellt diakonala uppgifter, och har en tyngdpunkt på det diakonala arbetet med psykisk hälsa på kristen grund. Det innebär ett ansvar för den verksamhet som redan bedrivs men också att söka nya kontakter med andra samhällsaktörer. Tjänsten är placerad i Infjärdens kyrka, som är en samarbetskyrka mellan EFS-föreningarna i Infjärdens verksamhetsområde och Piteå församling. Diakonen finns med i gudstjänstfirandet och bidrar till utveckling av det diakonala arbetet i det lokala området tillsammans med både anställda och ideella medarbetare. Diakonen ingår samtidigt i ett team tillsammans med församlingens alla diakoner och diakoniassistenter, där satsningar tas fram och prioriteringar görs.

Ta chansen att bli en medarbetare i en församling som söker nya möjligheter att vara kyrka som berör!

Du som söker tjänsten:

•  …är utbildad diakon eller har påbörjat den diakonala profilutbildningen eller har annan likvärdig utbildning.
  • … är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värderingar
  • …har god samarbetsförmåga och tycker om att jobba i team
  • …är flexibel och inkännande
  • …har god initiativförmåga
  • …är beredd att jobba kvällar och helger
  • …är villig att arbeta med ideella krafter

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till egen bil. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är ett vikariat i första hand till och med 2021-08-31.

Sista ansökningsdag 2021-01-03

Skicka din ansökan med CV, personligt brev, referenser och eventuellt diakonbrev till: pitea.jobb@svenskakyrkan.se  eller sänd ansökan till Piteå församling, Nygatan 23, 941 31, Piteå. Märk din ansökan med "Diakon/ Diakoniassistent 2020".

För ytterligare information:

Verksamhetschef Karin Lundberg