I begravningsgudstjänsten överlämnar vi den avlidna till Gud.
Foto: Alex & Martin/IKON

Begravning

När vi mister en anhörig ställs vi inför många frågor. Sorgen väcker ofta existentiella frågor, men sen kommer även praktiska frågor om gravplats, gravrätt och gravskötsel. Här kan du få svar på några av dina funderingar.

Begravningsgudstjänsten

Behovet av avsked är förmodligen ett av människans starkaste behov. Det är svårt att släppa taget om människor vi hållit av och älskat. Att få ta farväl en sista gång kan vara livsviktigt och helande för oss som är kvar.

Kyrkor, kapell och lokaler

Inom Piteå församling finns fem kyrkor och fyra kapell - alla med sin egna unika karaktär. Vi har även ett antal samlingslokaler som fungerar bra för dopfika, minnestunder eller andra mottagningar.

Bokning

Livet är fullt av stora händelser. Dop, bröllop och begravning är några av dem. Församlingsexpeditionen hjälper till med att boka tid och plats utifrån era önskemål. Du kan även fylla i vårt formulär.

Olika sätt att gravsätta

Här nedan kan du se vilka möjligheter av gravsättning som finns på vilka av våra kyrkogårdar:

Boka ett av våra bårtäcken

Ett bårtäcke är en vacker textil som läggs på kistan under begravningsakten och kan användas som kistdekoration i stället för en blomsteruppsättning. Varje kistbård har två motiv att välja mellan. Ett motiv som är anpassat för borgerlig begravning men det är valfritt.

Vi reder ut begreppen

Här förklarar vi närmare skillnaden mellan Minneslund och Askgravlund, eller vad gravskötsel betyder.

Minnestelegram

Om du vill ha hjälp att ordna ett minnestelegram går det bra att ringa till församlingsexpeditionen så hjälper vi dig: 0911-27 40 00.
Om du vill skicka ett minnestelegram är adressen: 
Piteå församling, Nygatan 23, 941 31 Piteå

Adressen gäller alla minnestelegram, oavsett i vilket kapell eller kyrka begravning sker.