Other languages with Google Translate

Begravningsgudstjänsten

Behovet av avsked är förmodligen ett av människans starkaste behov. Det är svårt att släppa taget om människor vi hållit av och älskat. Att få ta farväl en sista gång kan vara livsviktigt och helande för oss som är kvar.

En begravningsgudstjänst är en avskedsstund där prästen lyser frid över den avlidne och överlåter henne i Guds gemenskap och eviga frid. Traditionen kring en begravning kan för många vara en trygghet och ge tröst i det svåra.

Tillsammans med prästen utformas begravningsgudstjänsten så att det skall kännas bra. Svenska kyrkan ansvarar för begravningsgudstjänsten, gravsättningen och eventuell kremering.

I gudstjänsten får vi tacka för vad en människa gett oss.

I Piteå församling erbjuds begravning:

• Tisdag kl. 13.00
  • Torsdag kl. 10.00 och kl 13.00
  • Fredag kl 10.00 och 13.00
  • Lördag kl. 10.00 (kapellen)

Bokning av begravning

Gå vidare till bokningssidan