Om tro

Om tro är ett Instagram- och Tiktokkonto som startades med och för unga vuxna i Piteå kommun, där frågor om tro och liv lyfts.

Bakom kontot står de tre församlingarna i Piteå kommun, Hortlax församling, Norrfjärdens församling och Piteå församling. 

Kontot drivs av en arbetsgrupp bestående av Emma Dahlbäck, kommunikatör i Hortlax och Norrfjärdens församling, Sanna Eriksson, kommunikatör i Piteå församling samt Anders Sandlund, kommunikatör i Piteå församling, tillsammans med Emma Lindmark från medieproduktionsbyrån Oh My som arbetar 20% med kontot. 

Som handledare för kontot finns Simon Jonsson, präst i Piteå församling, och det är ofta Simon som svarar på frågor och fördomar om kyrkan och kristen tro. Utöver Simon syns även andra anställda i Svenska kyrkan samt unga vuxna från Piteå med omnejd.

Syftet med kontot är att skapa relation mellan Svenska kyrkan och unga vuxna, och försöka bli relevanta för dem som upplever det som att kyrkan och kyrkans arbete inte är något som rör dem. Om tro vill synliggöra det som Svenska kyrkan gör för samhället, utsatta familjer, ensamma personer, nyinflyttade, traditioner, kyrkobyggnader, och mycket mer. Om tro vill även svara på frågor och lyfta alla de fördomar som finns om hur en kristen person är, hur Svenska kyrkan ställer sig i olika frågor, och vad man ”får” göra som kristen. 

Följ gärna kontot på Instagram och TikTok, och ställ frågor! 

Klicka på knappen om du behöver lämna sidan snabbt. Då hamnar du på Google istället.

Läs mer om lämna-knappen.