Bilder på Piteå kyrka, Öjeby kyrka och kyrkstad.
Foto: Sara Andersson, Magnus Borg och Emma Dahlbäck

Piteå församling

I vardag och helg, glädje och sorg finns vi här för varandra. Vår värdegrund – alla människors lika värde och värdighet utmynnar från att varje människa är en avbild av Gud. Älskad och omsluten. Välkommen till Svenska kyrkan, Piteå församling.

Välkommen till invigning av Kyrkcenter!

Nu slår vi upp dörrarna! Den 30 september och 1 oktober firar vi nyöppnandet av om- och tillbyggda Kyrkcenter. Den 30 september har vi öppet hus. Kom och upplev de nya lokalerna, lär känna vår verksamhet och dela med dig av dina tankar. Vi hoppas att just du vill fira med oss!

Volontärer välkomna till höstens idédag

Du som är volontär i Piteå församling är välkommen att vara med vid Ideellt Forums idédag den 7 oktober!

Psykiatrins vecka

Varmt välkommen till föreläsningar under Psykatrins vecka i Piteå. Mellan den 2-8 oktober kan du lyssna till föreläsare som Christina Ahlin, Ida Tallhed och Axel Schylström. Som avslutning på veckan bjuder vi in till Till dig som längtar i Piteå kyrka.

Aktuellt i Piteå församling

Familjekväll med mat & gemenskap

Under hösten kan du gå på Messy Church på två av våra kyrkor, Infärdens kyrka och Furubergskyrkan, här hittar du aktuella datum!

Existentiella samtal på ett enkelt sätt

Varför är det svårt att inte döma någon efter utseendet? Eller varför är det svårt att stå emot grupptryck? Tillsammans sätter vi ord på tankar om livet!

Om tro

Om tro är ett Instagram- och Tiktokkonto som startades med och för unga vuxna i Piteå kommun, där frågor om tro och liv lyfts.

Välkommen som ungdomsledare i konfirmandverksamheten

Välkommen med din intresseanmälan till att vara ungdomsledare i konfirmandverksamheten i Piteå församling. Under 2023/2024 kommer vi att erbjuda två olika alternativ - Äventyr i Åre & Hemma i Piteå. Sista ansökningsdag 20/10.

Anmäl dig till höstens ledarkurs

Här är kursen för dig som är ung och vill kunna söka ledaruppdrag på konfaläger, miniorledare och annat i kyrkans regi. Välkommen att utvecklas och utmanas i ditt ledarskap! Startar under hösten 2023. Sista anmälningsdag 27 september.

Mötesplatser

Välkommen till Kompassen

Kompassen är en mötesplats för dig som lever i en utsatt situation och behöver ett vänligt ställe att landa på.

Bild på Kyrkstadscaféet och fika bilder

Välkommen till Kyrkstadscaféet!

Kom och njut av hembakat fika i det fina Kyrkstadscaféet i Öjeby kyrkstad.

Nyheter och information från Piteå församling

Psykiatrins vecka

Publicerad:

Varmt välkommen till föreläsningar under Psykatrins vecka i Piteå. Mellan den 2-8 oktober kan du lyssna till föreläsare som Christina Ahlin, Ida Tallhed och Axel Schylström. Som avslutning på veckan bjuder vi in till Till dig som längtar i Piteå kyrka.

Välkommen som ungdomsledare i konfirmandverksamheten

Publicerad:

Välkommen med din intresseanmälan till att vara ungdomsledare i konfirmandverksamheten i Piteå församling. Under 2023/2024 kommer vi att erbjuda två olika alternativ - Äventyr i Åre & Hemma i Piteå. Sista ansökningsdag 20/10.

10 september - dagen vi minns de som mist sitt liv i suicid

Publicerad:

I samband med Suicidpreventiva dagen den 10 september arrangeras ljuständning på Byxtorget, föreläsning på Kaleido om att vara anhörig och information från en lång rad aktörer som informerar om preventiva insatser i samhället. Välkommen!

En kvinnlig diakon sitter och samtalar med en man och en kvinna.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

En präst står med knäppta händer.

Fira gudstjänst

Gudstjänsten är en plats där vi får möta Gud och varandra.

En kvinnlig diakon och en äldre kvinna sitter utomhus på en bänk och samtalar.

Diakoni - kyrkans sociala omsorg

Diakoni är Svenska kyrkans sociala arbete och betyder omsorg och respekt för varje människa. Utgångspunkten är glädjen och kärleken från Gud.

Händer i Piteå församling

Kurser och samtal om tro

Upptäck vad kristen tro handlar om, samtala om vardagstro och reflektera över livsfrågor.

Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.

Mångkulturella mötesplatser

Piteå församling arbetar aktivt för integration och inkludering av våra nya Piteåbor för att de ska känna sig hemma och stanna hos oss.

Några tonårstjejer sitter på en hustrappa.

Ung i kyrkan

Svettas i en sporthall, prata ut om respekt och relationer eller bara hitta ett skönt häng för fredagskvällen. Det finns bredd i Piteå församlings aktiviteter för unga Piteåbor. Kanske finns någonting för just dig.

Teckenspråkig verksamhet

Svenska kyrkans teckenspråkiga arbete vänder sig till dig som är döv, teckenspråkig eller finns i en teckenspråkig omgivning. Piteå församling erbjuder bland annat gudstjänster och caféträffar på svenskt teckenspråk. Församlingens teckenspråkiga medarbetare är Anna Yttergren, präst.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan.

Barnkörer och ungdomskör

Här finner du tider för församlingens barnkörer - Kom och sjung! Kostnadsfritt att delta. Några körer har nya startdatum - gå in och titta på din kör!

Vuxenkörer

Vare sig du är en glad nybörjare som älskar att sjunga eller har vana från att sjunga avancerat flerstämmigt efter noter finns en kör för dig. En körkväll kan vara en egen stund att göra något man tycker om, en mötesplats, en gemenskap med tid att dela tankar om vardagen, glädje och sorg, tro och tvivel.

Hitta vår verksamhet

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Program och kalendarium

Här finns program/predikoturer/kalender för aktiviteter och händelser i Piteå församling. I kalendern kan du även söka på specifika datum genom att klicka på datumet.

Någon sitter vid ett skrivbord bakom en datorskärm och knappar på ett tangentbord.

Kontakta oss

Vi hjälper dig med bokning av dop, vigsel och begravning, hyra av lokaler, boka, telegram, kyrkogårdsärenden med mera.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En man med ryggsäck går in i en kyrka

Bli medlem!

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Här finns alltid en plats för dig.

Ett svartvitt sameporträtt tryckt på en spånskiva står i Uppsala domkyrka.

Svenska kyrkans ursäkt till det samiska folket

Ärkebiskopen framförde Svenska kyrkans offentliga ursäkt till det samiska folket en andra gång i Luleå domkyrka. Se gudstjänsten i sin helhet eller som sammandrag.