Foto: IKON

Konfirmation 2020/2021

Konfirmation är både ett roligt äventyr och en viktig händelse. Här finns information om konfa för dig som går i årskurs 8.

Anmälningstid: 22 sept - 2 okt

Information om konfirmationsalternativ 2020/2021:

Du kan välja mellan tre olika alternativ: Film i Piteå, Äventyr i Åre och Stockholm.

Film i Piteå

Vi träffas en söndag i månaden och varvar mer traditionell konfirmationsundervisning med att titta på film och låta filmen ligga som grund till samtal om livet, kristen tro och livsfrågor. Vi kommer även att lära oss mer om att skapa film och prova på att själv göra film under några dagar på Storstrand under Kristi Himmelsfärdsveckan. Då träffas vi på dagtid men sover hemma. Film om alternativet Piteå.

Äventyr i Åre

Det här är ett lägeralternativ för dig som tycker om att vara ute i vår vackra natur. Konfirmationstiden avslutas med en bussresa till Åre i juni månad. Där bor vi på Hållandgården och upplever både små och stora äventyr tillsammans. Bland annat siktar vi siktar på mountaincart nedför Åreskutan. Film om alternativet Åre

Stockholm

Det här lägeralternativet mynnar ut i en gemensam resa med buss till Stockholm under Kristi Himmelsfärdsveckan. Under dagarna i Stockholm kommer vi att bo på Kärsögården, göra ett antal studiebesök och lära oss mer om att vara en god medmänniska. Självklart blir det ett besök på Gröna Lund också. Film om alternativet Stockholm.

Gemensamt för alternativen till Stockholm och Åre är att det under året kommer att vara två söndagsträffar på höstterminen och tre söndagsträffar på vårterminen samt en lägerhelg på Älvsby folkhögskola i januari/februari.

Mer om konfirmation

Konfirmation är så mycket mer än ett roligt äventyr. Det är mer än bara sport och musik. Mer än nya kompisar. Under konfirmationstiden får du möjlighet att tillsammans med andra fundera kring frågor som: Vad är viktigt i mitt liv? Varför är världen så orättvis? Vem är jag? Vem vill jag vara? Finns Gud? Och vad betyder det i så fall för mig?

Konfirmandtiden börjar under höstterminen och riktar sig till dig som går i årskurs 8.

Piteå församling erbjuder för dig i årskurs 8:

• Film i Piteå-konfirmation (Inställd pga för få anmälda)
  • Stockholm-konfirmation
  • Äventyr i Åre-konfirmation
  • Konfirmation för ungdomar med särskilda behov, vartannat år - Kontakta Peter Werner för information!
Sara Lind

Piteå församling