Foto: IKON

Konfirmation 2022/2023

Konfirmation är både ett roligt äventyr och en viktig händelse. Här finns information om konfa för dig som går i årskurs 8.

Anmälningstid: 19 sept - 30 sept

Information om konfirmationsalternativ 2022/2023:

Du kan välja mellan tre olika alternativ: Hemma i Piteå, Äventyr i Åre och Medmänniska i Stockholm.

Hemma i Piteå

Vi träffas en söndag i månaden och samtalar om livet, kristen tro och livsfrågor. Vi kommer att träffas på dagarna under Kristi Himmelsfärdsveckan för att utforska Gud och livet här i Piteå. Då träffas vi på dagtid men sover hemma. Film om alternativet Piteå.

Äventyr i Åre

Det här är ett lägeralternativ för dig som tycker om att vara ute i vår vackra natur. Konfirmationstiden avslutas med en bussresa till Åre under Kristi Himmelsfärdsveckan. Där bor vi på Hållandgården och upplever både små och stora äventyr tillsammans. Bland annat siktar vi siktar på mountaincart nedför Åreskutan. Film om alternativet Åre

Medmänniska i Stockholm

Det här lägeralternativet mynnar ut i en gemensam resa med buss till Stockholm under Kristi Himmelsfärdsveckan. Under dagarna i Stockholm kommer vi att bo på Kärsögården, göra ett antal studiebesök och lära oss mer om att vara en god medmänniska. Självklart blir det ett besök på Gröna Lund också. Film om alternativet Stockholm.

Gemensamt för alternativen till Stockholm och Åre är att det under året kommer att vara två söndagsträffar på höstterminen och tre söndagsträffar på vårterminen, en övernattning torsdag-fredag på höstlovet samt en lägerhelg på Älvsby folkhögskola i januari/februari.

Mer om konfirmation

Konfirmation är så mycket mer än ett roligt äventyr. Det är mer än bara sport och musik. Mer än nya kompisar. Under konfirmationstiden får du möjlighet att tillsammans med andra fundera kring frågor som: Vad är viktigt i mitt liv? Varför är världen så orättvis? Vem är jag? Vem vill jag vara? Finns Gud? Och vad betyder det i så fall för mig?

Konfirmandtiden börjar under höstterminen och riktar sig till dig som går i årskurs 8.

Piteå församling erbjuder för dig i årskurs 8:

• Hemma i Piteå-konfirmation
  • Medmänniska i Stockholm-konfirmation
  • Äventyr i Åre-konfirmation
  • Konfirmation för ungdomar med särskilda behov, vartannat år - Kontakta Peter Werner för information!

Gymnasiekonfirmation

Gymnasiekonfa - För dig som ännu inte är konfirmerad och går gymnasiet i Luleå eller Piteå.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Närbild på ett altarkors med två händer som talar teckenspråk.

Konfirmation för dig som är teckenspråkig

Konfirmationstiden är en spännande tid. Du får träffa nya kompisar, prata om allt mellan himmel och jord, fundera över frågan om Gud finns och åka på läger tillsammans med teckenspråkiga konfirmander från hela Sverige.

"Samisk konfirmation 2022" är inte publicerad

Rippileiri 2023 Konfirmation

Tule kokemaan uutta ja luomaan ystävyyssuhteita yli rajojen! Kom och upplev nytt och skapa vänskap över gränserna!