Nu startar meditation i Piteå kyrka igen

Nyhet Publicerad Ändrad

Höstens första tillfälle med meditation i Piteå kyrka har fått ett nytt startdatum: 19 oktober. Välkommen kl. 12.00 för en stilla stund med meditation och avspänning.

Höststarten var planerad för onsdag 12 oktober, men på grund av att Piteå kyrka är stängd för borttagning av bänkar flyttas första tillfället till onsdag 19 oktober.

Välkommen onsdag 19 oktober kl. 12.00 till Piteå kyrka
Nybörjare är välkomna kl. 11.30 för hjälp med bland annat sittställning.

Hur går det till?
Varje vecka kl. 11.30 kan du komma till Piteå kyrka och få en introduktion. Det betyder att du får hjälp med sittställningen och kan känna dig för om du vill sitta på stol, pall eller kudde. Kl. 12.00 börjar meditationen. Det innebär att vi sitter tysta tillsammans i två pass om 15 minuter vardera. Den som leder meditationen har koll på tiden och visar med tre slag i en klangskål när meditationen börjar och slutar. Mellan de båda passen går vi tillsammans – fortfarande i tystnad – så kallad meditativ gång inne i kyrkorummet

Vad är meditation?
Kroppen och sittställningen är av central betydelse i meditation. Att sitta i balans, i kroppens lodlinje och med så lite spänning som möjligt hjälper dig att nå inre och yttre stillhet. Sittställningen gör det möjligt att spänna av och ge utrymme för andningen. Den fria andningen, i kroppens egen takt, ger dig hjälp till stillhet: Du kan tänka att du andas ut oro och andas in vila och frid.

Meditation är också ordlös bön. Vi hjälper varandra att vara närvarande i det som sker. Vi bär varandra genom tystnaden och stillheten. Mitt i allt detta så öppnar vi även våra hjärtan och innersta rum för Guds närvaro och kärlek.