Vyer från församlingslägret i Jäckvik i september 2016.
Foto: Carina Westbrandt

Härliga dagar i fjällen

Nyhet Publicerad

Det var en blandad åldersgrupp, med både nya och återkommande deltagare, som förra torsdagen hoppade på bussen för att åka på församlingsläger i Jäckvik över veckoslutet. Tillsammans har de bland annat fjällvandrat, målat akvarell, samtalat och firat gudstjänst. Via deras bilder kan du ta del av helgens upplevelser.

På höstlägret i Jäckvik i helgen var vi en blandad åldersgrupp från 1–62 år. Flera av familjerna var med för första gången, men det tog inte lång stund innan lägerlivet och storfamiljskänslan kändes helt naturlig. 

Vi hade visserligen inga soliga dagar, men för att vara i fjällen i slutet av september med 10 grader varmt och vindstilla, så var vi väldigt nöjda. De flesta gjorde en vandring till toppstugan och de riktigt hurtiga fortsatte ända upp till Pieljekajses topp.

Akvarellmålningen, som Birgitta Ryås ledde, blev något som alla provade på och det blev fantastiskt fina tavlor som resultat. Kanotpaddling, lekar, samtal, gemensam matlagning  och gudstjänster i Jäckviks kapell var också delar av innehållet under våra dagar.

På lördagen gjorde vi en bussutflykt nästan ända fram till Norge. Vi stannade vid en fin liten jock där vi hade ett basläger, varifrån man sedan kunde måla akvarell eller göra vandringar upp på de närbelägna fjällen.

Nöjda och uppfyllda av fjälluft, gemenskap och skapande stunder, återvände vi hemåt på söndag eftermiddag med en önskan om att snart få åka tillbaka till Jäckvik igen.

Vid pennan

Carina Westbrandt, församlingspedagog i Svenska kyrkan i Boden