Foto: Carina Westbrandt

På utflykt med Matteuskyrkan

Nyhet Publicerad Ändrad

Alldeles intill Kågedalens kyrka i Kusmark har en trädgård växt fram. Det är en böne- och meditationsträdgård med armbandet Frälsarkransen som förebild. Denna trädgård var en av de platser resenärerna fick uppleva när Matteuskyrkan for på sommarutflykt.

- Vad fint de hade gjort med blommor och buskar i frälsarkransträdgården vid Kågedalens kyrka, kommenterar några damer i bussen på hemvägen mot Matteuskyrkan.

De har varit på dagsutflykt till den välansade trädgården. Matteuskyrkan har återupptagit det uppskattade inslaget i sommarschemat med att ordna en endagsutflykt. I år gick resan via missionsbokhandeln Duvan i Piteå till denna trädgård, som är indelad i enheter med samma namn som Frälsarkransen – framtagen av biskop Martin Lönnebo – barnfödd i Kåge.

Växterna skiftar i färg och form mellan t.ex. nattens pärla och dopets. Vid ökenpärlan finns ingen växtlighet alls – bara sand och rostiga trädgårdsverktyg och en trasig kruka. 

 

 

Foto: Bengt Sveder

Församlingspedagog Carina Westbrandt berättar med hjälp av en stor Frälsarkrans om de olikfärgade pärlorna. Nyligen byttes en vit pärla ut mot en grön för att uppmärksamma diakoni, växtlighet och miljö.

Foto: Bengt Sveder

På väg in i trädgården finns denna skapelse. Vad kan man inte göra med restprodukter om man har livlig fantasi? Det var flera som undrade vad statyn skulle stå för och om den var färdig. 

 

Foto: Carina Westbrandt

Vid platsen för ökenpärlan var det verkligen öken med rostiga verktyg och sand.