Välkommen till Vreta klosters församling! Här kan du fira gudstjänst, fika på caféet, sjunga i kör eller träffas på någon av alla de mötesplatser som finns i församlingen.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att vi alla ska kunna äta oss mätta. Vi lever under samma himmel, men delar inte lika på jordens resurser. Tillsammans kan vi förändra det! Fastan är den tid på året som vi får möjlighet att själva avstå något för att kunna dela med oss till andra.

Majs är ett av världens vanligaste sädesslag. På våra middagstallrikar är den ofta ett trevligt tillbehör, på andra platser kan den vara skillnaden mellan liv och död. Samtidigt är majsodlingarna sårbara för både klimatförändringar och för ekonomiska intressen. Men när majsen odlas i småskaliga jordbruk kan den ge skördar som räcker både till att mätta familjer och till försäljning. Med fler småskaliga jordbruk kan fler människor gå och lägga sig mätta.

För 150 kr kan till exempel en jordbrukare i Sydsudan bli självförsörjande på majs. Ge en gåva och var med i kampen för allas rätt till mat!

Swisha din gåva till 900 1223

Kyrkvaktmästare

Säsongsanställning 100%. 2 april t o m 20 september 2024, ev förlängning

I tjänsten som kyrkvaktmästare möter du många besökare och deltagare i våra verksamheter och de kommer i såväl glädje som sorg vilket ställer höga krav på en god social förmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett utvecklat sinne för god service. Du har intresse för trädgård, park och grönyteskötsel. I dina arbetsuppgifter förekommer lokalvård. Din fysiska kapacitet är god och du har förmågan att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha körkort B gärna B96 eller BE, och vara medlem i Svenska kyrkan.

Tjänsten är bred med flera olika arbetsuppgifter och kräver därför att du är ansvarstagande, har lätt för att ställa om i ditt arbetssätt och har förmågan att se alla våra verksamheter i ett helhetsperspektiv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Skriftlig ansökan senast 25 februari 2024 till

Vreta klosters församling, Box 64, 585 07 Ljungbro
eller vretaklosters.forsamling@svenskakyrkan.se.

För mer info

Kontakta Thomas Mårtensson, 013-680 49

En kvinnlig diakon sitter utomhus och samtalar med en kvinna.

Vill du prata med någon

Församlingens diakon och präster erbjuder samtal (kostnadsfritt). Samtal sker under tystnadsplikt.

Församlingstidningen Kyrkbacken

Fyra nummer per år delas ut till alla hushåll i Vreta kloster-området.

Gudstjänster

Gud välkomnar alla till gudstjänst. Vi får komma som vi är, med våra egna rörelser och uttryck.

Dop – bröllop – begravning

Kyrkan vill finnas med i alla skeden i livet – glädje och sorg, fest och vardag.

Medlem i Svenska kyrkan

Alla som döps blir medlemmar i Svenska kyrkan. Det går också att anmäla att man önskar bli medlem.

Behöver du stöd?

Kyrkan finns för dig när livet känns svårt. Här erbjuds samtal, själavård, hembesök, sjukbesök och viss ekonomisk hjälp.

Kyrkor

Kyrkorna är öppna i samband med gudstjänst, se kalendern. Vreta klosters kyrka och Allhelgonakyrkan kan man besöka även andra tider. Läs mer om kyrkorna nedan!