Foto: Anette Steen

Välkommen till Vreta klosters församling! Här kan du fira gudstjänst, fika på caféet, sjunga i kör eller träffas på någon av alla de mötesplatser som finns i församlingen.

Klosterhusets Café

Gör ett besök till Klosterhusets Café i Vreta klosters kyrkby.

Njut av glass, kaffe, te, dricka, Festis, bulle och kakor under de vackra träden utanför Klosterhuset. Caféet håller öppet 13-17 på vardagar och 13-18 på helgdagar. Varmt välkommen!

Det smakar bra med en glass i den vackra miljön i Vreta klosters kyrkby Foto: Anette Steen

Lördagsorgel i Vreta klosters kyrka!

Musiken börjar lördagar kl 17.45 och följs omedelbart av vesper/helgsmålsbön.
Planen är att det i år blir 25 lördagar med orgelmusik, alltså fram till och med 25 september då det blir ”Time to say goodbye” för denna säsong.
Varje program har något slags röd tråd. En gång i månaden blir det musik av Johann Sebastian Bach, varje månad får också något franskt klinga. En del tyska ”tungviktare” presenteras också: Felix Mendelssohn, Robert Schumann, Johannes Brahms och Max Reger. Midsommardagen ägnas helt åt svensk sommarmusik.
Med reservation för ändringar.

Välkommen till en stunds orgelmusik och följande vesper!

Vill du prata med någon?

Coronapandemin kan leda till ensamhet och många frågor. Behöver du ha någon att prata med hör av dig. Det kan vara ett samtal om väder och vind, om ensamhet, teologiska funderingar, eller praktisk hjälp.

Församlingens diakon och präster erbjuder samtal (kostnadsfritt). Samtal sker under tystnadsplikt.

Ibland är det skönt att få tala med någon som har tystnadsplikt som gör det möjligt att ta upp de frågor du bär på djupet och inte kan eller vill dela med andra. Du bestämmer själv vad du vill tala om – relation, sorg, hälsa eller annat som tynger dig.

Diakon Britta Karlsson, 013-680 54
Präst Magnus Fröhler, 013-666 74