Swisha kollekten

Ordet kollekt kommer av latinets ”insamling” och har förekommit i kyrkan i flera hundra år. Nu kan du swisha ditt bidrag till Svenska kyrkans kollekt.

Kollekten tillfaller till exempel Svenska kyrkans internationella biståndsarbete, kyrkans lokala arbete bland dem som hamnat vid sidan av samhällets sociala skyddsnät och annan viktig kyrklig verksamhet. Ibland tas kollekt upp till andra organisationer som är till stöd och hjälp för människor. Kollektändamål, alltså var kollekten går, meddelas vid gudstjänsten.

Swishnummer för kollekterna i Vreta klosters församling:

123 148 93 01

För att ditt bidrag ska gå till söndagens kollektändamål måste den vara inswishad samma dygn som gudstjänsten firas.

Medel som inkommer vardagar fram till nästa gudstjänst går till Svenska kyrkans internationella arbete och redovisas som gåva istället för kollekt. Bidraget avidentifieras. Register över givare får inte föras.

SWISH – VAD ÄR DET?

Swish är en mobiltjänst för privatpersoner och företag. Den fungerar mellan Danske bank, Handelsbanken, ICA-banken, Länsförsäkringar, SEB, Skandia, Swedbank och Sparbankerna. Kontakta din bank om hur du ansluter dig. Du kan med fördel ladda hem en app i din smart-phone.

SWISH – KOM IGÅNG

Du anmäler dig till Swish via din internetbank på din dator eller mobiltelefon. Där kopplar du ihop ditt bankkonto med ditt mobilnummer. För att kunna skicka pengar behöver du ladda ner Swish-appen "Swish-betalningar" och "BankID säkerhetsapp".

Mer information på www.getswish.se