Konfirmand

Finns Gud? Var kommer ondskan ifrån? Varför finns ensamhet? Vad händer efter döden? Vad är meningen med mitt liv? Ja, listan över livets stora frågor kan göras lång. Under konfirmandtiden får du möjlighet att fundera och prata om dem.

Som konfirmand får du prata om livets små och stora frågor tillsammans med både jämnåriga och äldre. Konfirmation är en upptäcktsresa som vi gör tillsammans.

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor.

Förutom våra vanliga samlingar firar vi gudstjänst, åker på läger och upplever mycket annat roligt och spännande tillsammans.
Läs mer om konfirmation på Svenska kyrkans gemensamma hemsida.

Konfirmandåret 2018-2019 innehåller följande godbitar:

upptakt

Söndag 9 september 19.00 i Allhelgonakyrkan, Ljungsbro var det introduktion och information för alla konfirmander och föräldrar.

gruppträffar

Två sorters grupper finns att välja mellan i Vreta klosters församling: veckogrupp och sommargrupp.

Veckogrupp

Träffas under läsåret en eller två gånger i månaden. Välj vilken dag som passar dig bäst.
Välj mellan

• tisdagar 17.30-19.30
  • onsdagar 17.30-19.30
  • torsdagar 16.00-18.00

Sommargrupp

Ses två veckor på sommarlovet, vecka 26 och 27. Första veckan träffas man på dagtid i Stefans­gården, Ljungsbro eller i prästgården vid Vreta klosters kyrka. Man åker också iväg på utflykt.
Andra veckan åker man iväg på läger.

Det är i denna grupp du sedan konfirmeras.

gemensamma aktiviteter:

Följande gäller alla konfirmandgrupperna.

Övernattning

Det blir en övernattning i oktober/november.

Söndagkvällar

Några söndagkvällar träffas också alla konfirmander.

Gudstjänster

Under konfirmandtiden går du på olika gudstjänster i olika kyrkor för att uppleva olika sätt att fira gudstjänst.

Berlinresa

Denna resa är ett erbjudande och planeras 29 mars-1 april 2019. Mer information om den kommer senare.

I Ljungs kyrka under våren/sommaren 2019.

anmälan

Om du vill anmäla dig, kontakta Annie Wernersson, se nedan.

Alla är välkomna

Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan eller döpt innan konfirmandtiden för att få vara med. Om du väljer att döpa dig under konfirmandtiden, gör du och dina ledare en fin stund tillsammans. Antingen en stor cermoni med nära och kära, kompisar och församlingsbor eller en liten enkel med bara de närmaste närvarande.

Har du inte fått den utskickade konfirmandfoldern med information om konfirmandtiden så kan du ladda ner den här.

Annie Wernersson

Direkt: 013-655 83