Visby stift Besöksadress: N:a Kyrkogatan 3A, 62155 Visby Postadress: Box 1334, 62124 Visby Telefon: +46(498)404900 E-post till Visby stift Webbplats

Välkommen till Visby stift, med 92 medeltida kyrkor, 39 församlingar och 12 pastorat, allt på Gotland, en liten ö i Östersjön. Men Visby stift är också Svenska kyrkan i utlandet med sina 46 församlingar. Det här är Visby stift.

Det händer mycket i våra 100 kyrkor. Läs Gudstjänster på Gotland, kalendarium och gå in på vår Facebooksida; Svenskakyrkan på Gotland.

Prästlönetillgångar är Gotlands största skogs- och jordägare. Markinnehavet har anor från tidigaste kristen tid och består till stora delar ännu idag.

Jord och skog

Du vet - du kan välja vilken "konfa" du vill!

2016-17 års konfirmationsbroschyr - nu är den här!

Du vet - du kan välja vilken "konfa" du vill!

Hämta den på Visby stift! eller läs den som pdf här nedan.

Rum för alla - för dig som vill veta mer om Svenska kyrkan

Hämta den på Visby stift! eller läs den som pdf här nedan.

Du kan följa kyrkomötets överläggningar via Svenska kyrkan Play direkt i din webbläsare. Sändningen startar 27 september.

Kyrkomötet 2016 sänds på webben

Under v 26 kommer Gårdskorsets sommarnummer. Läs om; unga i kyrkan, konfirmander på norr, flyktingar på Gotland, porträtt, präster i deckare och mycket annat.

Nytt nummer av Gårdskorset

Från och med i höst har församlingen en ny domkyrkokaplan. Det är Cecilia Nyberg, kyrkoherde i Täby, som blir ny medarbetare i Visby.

Cecilia Nyberg ny domkyrkokaplan i Visby

Vernissage på bilder från boken Änglar och Drakar, om Gotlands kyrkor. Du kan se och inspireras av bilderna i ett helt år framöver.

Änglar och Drakar - Gotlands kyrkor på museet

Jourhavande präst är öppen för alla och den som ringer behöver inte tillhöra Svenska kyrkan.

Här har du Konfirmand Gotland 2016:s alla alternativ att välja bland! Du kan fritt välja bland de olika alternativen oavsett var du bor på Gotland. Du kanske vill konfirmeras t ex med någon kompis som bor på annan ort? Läs och fundera.

Konfirmandalternativ på Gotland

Under 2015 minskande antalet medlemmar i Svenska kyrkan, Visby stift med 765 personer. I riket som helhet tappade Svenska kyrkan 1,1 % av medlemmarna, vilket är en minskning i nivå med tidigare år och procentuellt färre i jämförelse med Visby stift.

Över 70% av gotlänningarna är medlemmar, men vi blir färre

Gotlands 92 bevarade medeltidskyrkor är ett oskattbart kulturarv som måste bevaras och ständigt vårdas. 1984 bildades Samfälligheten Gotlands kyrkor för detta ändamål.

Samfälligheten Gotlands kyrkor

Gudstjänster firas varje söndag i Svenska kyrkans församlingar, och ofta andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Gudstjänst & kollekt

Biskop Sven-Bernhard

Biskopens förbön

Att de alla må bli ett” (Ut omnes unum sint), så ber Jesus i Johannes 17 för sina lärjungar i alla tider. När vi ber med och för varandra är vi ständigt inneslutna i denna förbön och bönen gör oss till ett. Därför vill jag inbjuda alla församlingar i stiftet att delta i min förbön varje vecka, för en församling på Gotland och en i utlandet, liksom för en församling i Visby stifts blivande vänstift North Central Diocese in Tanzania. Varje fredag kommer vi här att meddela vilka församlingar/pastorat som särskilt nämns i stiftsmässan och i min/vår personliga andakt. Biskop Sven-Bernhard

Visby domkyrka lördagar
kl 12.00.
Den 1 oktober:
Präst: Bertil Nilsson
Musik: Anton Linnerhed

Stiftsmässan

Visby domkyrka lördagar kl 12.00. Den 1 oktober: Präst: Bertil Nilsson Musik: Anton Linnerhed

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravningen ett sätt att säga farväl

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet

Konfirmation

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. En vigsel kan vara stor och pampig eller liten och intim. Det är helt upp till er hur ni vill säga ja till varandra.

Ett välsignat bröllop

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Dopet är en fest i Guds familj