Visby stift Besöksadress: N:a Kyrkogatan 3A, 62155 Visby Postadress: Box 1334, 62124 Visby Telefon: +46(498)404900 E-post till Visby stift Webbplats

Välkommen till Visby stift, med 92 medeltida kyrkor, 39 församlingar och 12 pastorat, allt på Gotland, en liten ö i Östersjön. Men Visby stift är också Svenska kyrkan i utlandet med sina 46 församlingar. Det här är Visby stift.

Öppettider i sommar på Visby stiftskansli

Öppettider i sommar

Våra telefontider är vecka 27 – 28 och 31 – 32 måndagar och fredagar kl. 10.00 – 12.00, tisdag, onsdag, torsdag, kl. 09.00 – 12.00.

Vecka 29 och 30 är kansliet helt stängt.

För mer information ring stiftskansliets telefonsvarare tel: 0498-40 49 00

Det händer mycket i våra 100 kyrkor. Läs Gudstjänster på Gotland, kalendarium och gå in på vår Facebooksida; Svenskakyrkan på Gotland.

Vi har öppet varje natt till och med natten mellan den 13-14 augusti.
Som vanligt håller vi öppet mellan kl. 21.30 - ca 04.00.

Nattskutan

I sommar håller Nattskutans tält öppet som vanligt, med friskt vatten och goda krafter. Vi har öppet varje natt till och med natten mellan den 13-14 augusti. Som vanligt håller vi öppet mellan kl. 21.30 - ca 04.00.

Du vet - du kan välja vilken "konfa" du vill!

2016-17 års konfirmationsbroschyr - nu är den här!

Du vet - du kan välja vilken "konfa" du vill!

Hämta den på Visby stift! eller läs den som pdf här nedan.

Rum för alla - för dig som vill veta mer om Svenska kyrkan

Hämta den på Visby stift! eller läs den som pdf här nedan.

Gotland har 92 medeltida kyrkor. Fler borde upptäcka dem!
Med boken Kyrkjakten i bagaget så blir upplevelsen lättare och lite roligare!

Gå på kyrkjakt i sommar och bli rik på upplevelser

Gotland har 92 medeltida kyrkor. Fler borde upptäcka dem! Med boken Kyrkjakten i bagaget så blir upplevelsen lättare och lite roligare!

Under v 26 kommer Gårdskorsets sommarnummer. Läs om; unga i kyrkan, konfirmander på norr, flyktingar på Gotland, porträtt, präster i deckare och mycket annat.

Nytt nummer av Gårdskorset

Från och med i höst har församlingen en ny domkyrkokaplan. Det är Cecilia Nyberg, kyrkoherde i Täby, som blir ny medarbetare i Visby.

Cecilia Nyberg ny domkyrkokaplan i Visby

Vernissage på bilder från boken Änglar och Drakar, om Gotlands kyrkor. Du kan se och inspireras av bilderna i ett helt år framöver.

Änglar och Drakar - Gotlands kyrkor på museet

Jourhavande präst är öppen för alla och den som ringer behöver inte tillhöra Svenska kyrkan.

Här har du Konfirmand Gotland 2016:s alla alternativ att välja bland! Du kan fritt välja bland de olika alternativen oavsett var du bor på Gotland. Du kanske vill konfirmeras t ex med någon kompis som bor på annan ort? Läs och fundera.

Konfirmandalternativ på Gotland

Under 2015 minskande antalet medlemmar i Svenska kyrkan, Visby stift med 765 personer. I riket som helhet tappade Svenska kyrkan 1,1 % av medlemmarna, vilket är en minskning i nivå med tidigare år och procentuellt färre i jämförelse med Visby stift.

Över 70% av gotlänningarna är medlemmar, men vi blir färre

Gotlands 92 bevarade medeltidskyrkor är ett oskattbart kulturarv som måste bevaras och ständigt vårdas. 1984 bildades Samfälligheten Gotlands kyrkor för detta ändamål.

Samfälligheten Gotlands kyrkor

Gudstjänster firas varje söndag i Svenska kyrkans församlingar, och ofta andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Gudstjänst & kollekt

Biskop Sven-Bernhard

Biskopens förbön

Att de alla må bli ett” (Ut omnes unum sint), så ber Jesus i Johannes 17 för sina lärjungar i alla tider. När vi ber med och för varandra är vi ständigt inneslutna i denna förbön och bönen gör oss till ett. Därför vill jag inbjuda alla församlingar i stiftet att delta i min förbön varje vecka, för en församling på Gotland och en i utlandet. Varje fredag kommer vi här att meddela vilka två församlingar som särskilt nämns i Stiftsmässan och i min/vår personliga andakt. Biskop Sven-Bernhard