Visby stift Besöksadress: N:a Kyrkogatan 3A, 62155 Visby Postadress: Box 1334, 62124 Visby Telefon: +46(498)404900 E-post till Visby stift Webbplats

Välkommen till Visby stift, med 92 medeltida kyrkor, 39 församlingar och 12 pastorat, allt på Gotland, en liten ö i Östersjön. Men Visby stift är också Svenska kyrkan i utlandet med sina 46 församlingar. Det här är Visby stift.

Stiftet består idag av 39 församlingar på Gotland och 46 utlandsförsamlingar samt många fler verksamhetsplatser där gudstjänster firas.

Om Visby stift

Här hittar du aktuella gudstjänster och andra arrangemang i alla våra kyrkor. Klicka på länken här nedan.

Vad händer i våra kyrkor?

Hämta den på Visby stift! eller läs den som pdf här nedan.

Rum för alla - för dig som vill veta mer om Svenska kyrkan

Hämta den på Visby stift! eller läs den som pdf här nedan.

Du vet - du kan välja vilken "konfa" du vill!

2016-17 års konfirmationsbroschyr - nu är den här!

Du vet - du kan välja vilken "konfa" du vill!

"Det händer mycket i våra 100 kyrkor. Läs Gudstjänster på Gotland, kalendarium och gå in på vår Facebooksida; Svenskakyrkan på Gotland.

Stenkumla församlings blivande kyrkoherde Staffan Eklund. För närvarande är han kyrkoherde i Svenska kyrkans församling i San Pedro (Kalifornien). Han är också hovpredikant.

Stenkumla församlings blivande kyrkoherde

Från och med i höst har församlingen en ny domkyrkokaplan. Det är Cecilia Nyberg, kyrkoherde i Täby, som blir ny medarbetare i Visby.

Cecilia Nyberg ny domkyrkokaplan i Visby

Vernissage på bilder från boken Änglar och Drakar, om Gotlands kyrkor. Du kan se och inspireras av bilderna i ett helt år framöver.

Änglar och Drakar - Gotlands kyrkor på museet

Jourhavande präst är öppen för alla och den som ringer behöver inte tillhöra Svenska kyrkan.

Här har du Konfirmand Gotland 2016:s alla alternativ att välja bland! Du kan fritt välja bland de olika alternativen oavsett var du bor på Gotland. Du kanske vill konfirmeras t ex med någon kompis som bor på annan ort? Läs och fundera.

Konfirmandalternativ på Gotland

Under 2015 minskande antalet medlemmar i Svenska kyrkan, Visby stift med 765 personer. I riket som helhet tappade Svenska kyrkan 1,1 % av medlemmarna, vilket är en minskning i nivå med tidigare år och procentuellt färre i jämförelse med Visby stift.

Över 70% av gotlänningarna är medlemmar, men vi blir färre

Gotlands 92 bevarade medeltidskyrkor är ett oskattbart kulturarv som måste bevaras och ständigt vårdas. 1984 bildades Samfälligheten Gotlands kyrkor för detta ändamål.

Samfälligheten Gotlands kyrkor

Gudstjänster firas varje söndag i Svenska kyrkans församlingar, och ofta andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Gudstjänst & kollekt

Den 27 maj - 2 juni ber biskopen för Väte och Bangkok med Hua Hin, Pattaya, Vientiane (Laos) Phnom Penh (Kambodja) Hanoi, Ho Chi Minh City (Vietnam, Yangon (Myanmar/Burma). Och för pastoratet Kisongo i Tanzania.

Biskopens förbön

Visby domkyrka lördagar
Kl 12.00, 28 maj 2016
Präst: Biskop Sven-Bernhard Fast
Musik: Anton Linnerhed och Växjö domkyrkas flickkör.

Stiftsmässan

Visby domkyrka lördagar Kl 12.00, 28 maj 2016 Präst: Biskop Sven-Bernhard Fast Musik: Anton Linnerhed och Växjö domkyrkas flickkör.