Projektets ambition var att samlas kring enkla, hållbara och närproducerade alternativ med så lite matsvinn som möjligt. Genom att planera smart och förbereda i god tid kan vi sträva efter att göra måltiden till en både nyttig och värdefull del av vår gemenskap.
Webbsidan är ett resultat från projektet där vi tillsammans med dietisten Pernilla Hjortenskog har inspirerats till att välja mer klimatsmarta alternativ.
I projektet har vi också inspirerats av Astri Sorby Sandell som lärt oss mer om härodlat och närodlat – att odla egen mat. Läs mer om Astri här.
Sidan kommer att leva vidare som en gemensam plattform, där församlingar och andra kan fortsätta inspireras till att välja mer näringsriktiga måltider - i den mån det går.
Har du frågor eller vill komma i kontakt med projektet mejla till pernilla.hallbom@svenskakyrkan.se, Klimat- och miljösamordnare, Visby stift
Hållbara måltider
Hållbara måltider är ett projekt inom Svenska kyrkans färdplan 2030 för klimatet som undersöker hur måltider kan bli mer klimatsmarta.