Visby stift Besöksadress: N:a Kyrkogatan 3A, 62155 Visby Postadress: Box 1334, 62124 Visby Telefon: +46(498)404900 E-post till Visby stift Webbplats

Pilgrimsled Romakloster- Dalhem

Här kan du läsa om vår senaste pilgrimsled, från det vackra Romakloster längst med museijärnväg, över vattendrag till Dalhems ståtliga kyrka.

Med Frälsarkransens pärlor följer du en utmärkt stig där de olika pärlornas färger får dig att stanna upp och tänka på olika texter. Frälsarkransen  kan du köpa i infocenter. Vandringsstav kan du låna vid starten, "Tillåtelsens kapell" vid Roma kungsgård.

I Dalhem kan du ev. ta tåget tillbaka. Café finns både på Roma kungsgård och vid stationen i Dalhem.

Tågen går under tiden 28 juni- 19 augusti (Söndagar 4 juni-27 augusti)
onsdag, torsdag, lördag och söndag från Dalhem klockan 10.50, 12.40,  14.05, 15.30.

Vandringen beräknas ta knappt tre timmar.

Du kan också fortsätta fram till Dalhems fantastiska kyrka.

Här kan du ladda ner en bra broschyr om leden i pdf.