Visby stift Besöksadress: N:a Kyrkogatan 3A, 62155 Visby Postadress: Box 1334, 62124 Visby Telefon:+46(498)404900 E-post till Visby stift

Lediga tjänster

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på. Församlingarnas huvuduppgift handlar om gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. Men det finns också yrken inom kyrkomusik, församlingspedagogik, administration och förvaltning. Svenska kyrkan har också ett stort engagemang i socialt arbete..

Just nu söker Gotlands pastorat och församlingar

Se respektive pastorats hemsida.

Kyrkoherde till Burs pastorat (sista ansökningsdag 1 augusti)
Kominister till Stenkumla församling
Kantor till Burs pastorat (sista ansökningsdag 1 augusti)

Om Visby stift
Stiftet består idag av 10 pastorat och 39 församlingar på Gotland. Dessutom ingår Svenska kyrkan i utlandet i Visby stift som finns på drygt 40 platser runt om i vår värld.  Gotland är unikt med sina 92 medeltida kyrkor. Gudstjänster genomförs regelbundet i alla våra kyrkor.
Stiftet arbetar med:
·  Levande församlingar, engagerade medarbetare, fördjupande och glädjefyllda gudstjänster.
·  Ett brett diakonalt arbete med fokus på de mest utsatta.
·  En undervisning för olika åldrar som väcker nyfikenhet samt fördjupar kunskaper, andliga och existentiella insikter.
·  En missionsuppgift som bygger på dialog och en strävan att vara goda förbilder

Att bo på Gotland
Visst kan man bo på Gotland året runt! Vi är drygt 59 000 invånare. Ungefär halva befolkningen bor i Visby, Hemse, Slite och Klintehamn. Övriga på landsbygden. Vi har ca 1 500 lantbruk på Gotland, så landsbygden är levande och jordbrukssektorn är en betydelsefull näring.
Gotland har ett rikt kulturliv med egen länsteater, mycket musik i olika former, flera bibliotek och muséer.
När det gäller utbildningar finns det ett bra utbud med allt från klassiska byskolor via gymnasieskolor och folkhögskola, till Uppsala universitet Campus Gotland.
Det är nära till allt; människor, natur och utbud av alla de slag. Till Stockholm tar det cirka 35 minuter med flyg och Nynäshamn och Oskarshamn når du med färja på dryga tre timmar. På sommaren kommer över 800 000 turister till Gotland. Men det finns plats för alla!
Läs mer om att bo och leva på Gotland året runt:gotland.com

Välkommen hem! Bild: Linda May Dahlström