Internationellt

Svenska kyrkan i utlandet är ”hemma” i Visby stift. Visby stifts biskop är biskop för utlandsförsamlingarna.

• Theobalt är ett nätverk av Lutherska, Ryskortodoxa och Romerskkatolska kyrkor i vart och ett av de nio länderna runt Östersjön. Visby stift har ett särskilt samordningsansvar för Theobalt.
  • Våra vänstift är:
  • Kirchenkreis Soest i västra Tyskland,
  • Köpenhamns stift i Danmark och
  • Anglikanska kyrkans Europastift
  • Flera av stiftets gotlandsförsamlingar har vänförsamlingar framför allt runt Östersjön. Stiftet hjälper till i detta arbete.
  • Svenska kyrkan Internationellt arbete
  •  Ung i den världsvida kyrkan är ett ömsesidigt utbyte mellan unga i Svenska kyrkan och unga hos Svenska kyrkans internationella partner i t.ex. Tanzania och Costa Rica.
  •  SKUT-rådet, kontaktperson är prosten Karin Hjorth tel: 070-787 80 27

Med internationella frågor arbetar Internationella Rådet i Visby stift, utsett av stiftsstyrelsen. Kontaktperson på stiftskansliet är Bimbi Ollberg.

Bimbi Ollberg når du på tfn 0498 - 40 49 28 eller
e-post:Bimbi Ollberg