Foto: Benjamin Ulbricht

Pilgrimsvandra på 10 minuter!

Precis framför västra porten vid domkyrkan finns en gömd juvel – en labyrint som lämpar sig utmärkt för korta, och mycket tillgängliga vandringar som fungerar för dig som vill ta en paus under lunchen, vill upptäcka något roligt med ditt barn eller tar dig fram med rullstol.

Labyrinten utgörs av kullerstenar i olika färger och är jämn med marken. Mittstenen, som traditionellt kallas för ”Jerusalemstenen”, kommer i vårt fall faktiskt just från Jerusalem. Labyrinten har sedan urminnestider symboliserat vägen inåt – en pilgrimsvandring i miniatyr. Vi håller på att utveckla det konceptet tillsammans med domkyrkoförsamlingen, men man kan låna lite inspiration från andra håll för hur labyrinten (också vår i Visby) kan användas här.