Välkommen till Visby stift Besöksadress: N:a Kyrkogatan 3A, 62155 Visby Postadress: Box 1334, 62124 Visby Telefon:+46(498)404900 E-post till Välkommen till Visby stift

Juridik

Stiftets juridiska resurs består av en stiftsjurist som har till huvuduppgift att vara sekreterare i Domkapitlet, biträda vid övriga sammanträden i stiftet, exempelvis med stiftsstyrelsen. Till uppgiften hör också att förmedla råd stöd och anvisningar till stiftets pastorat, något som ingår i stiftets tillsynsuppdrag. I stiftets andra övergripande uppgift – att främja församlingslivet - har stiftsjuristen också en naturlig uppgift att i samråd med församlingsutvecklingsenheten biträda i dess kontakter med stiftets församlingar bl.a. i undervisningstillfällen.

Karin  Mulde

Karin Mulde