Högalids församling Besöksadress: Högalids Kyrkväg 11, 11730 STOCKHOLM Postadress: BOX 9048, 10271 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6168800 E-post till Högalids församling Webbplats

Välkommen till Högalids församling på Södermalm i Stockholm.

Högalids församling ligger invid Hornstull på Södermalm i Stockholm. Församlingen är en del av Svenska kyrkan som finns i hela landet, men även utomlands genom Svenska kyrkan i utlandet och det internationella arbetet.

Öppettider för Högalidskyrkan med kolumbariet och minneslunden samt församlingsexpeditionen.

Öppettider

Här finns en kalenderlista över kommande händelser i Högalid.

Händer i Högalid

Här finns en kalenderlista över kommande händelser i Högalid.

Redan nu finns de preliminära resultaten från kyrkovalet. Tack till alla Högalidsbor och gästande "förtidsröstare" som köade och röstade med stort tålamod.

Kyrkoval – resultat

Här finns Högalids församlings konserter och musikgudstjänster samlade i kalendarieform.

Musikkalendariet

Just nu finns en möjlighet att påverka församlingens och hela Svenska kyrkans framtid! Alla medlemmar i Svenska kyrkan som senast på valdagen den 17 september 2017 fyller 16 år, har en demokratisk möjlighet att faktiskt påverka hur Svenska kyrkan ska styras.

Kyrkovalet: Högalids församling

Höstens barnklädbytardag äger rum fredag 6 oktober kl 9-12.

Klädbytardag

Höstens barnklädbytardag äger rum fredag 6 oktober kl 9-12.

Information om provsjungning i Högalid

Provsjungning

Information om provsjungning i Högalid

Välkommen att följa med på en spännande resa. Nu har du chansen! Det här är en inbjudan till dig att vara med i en konfirmandgrupp i Svenska kyrkan på Södermalm. Konfirmation på Södermalm för dig som är född 2003 eller tidigare!

Konfirmation

Vi gör just nu en översyn av kyrkans tak, då en äldre lagning i taket har lossnat och fallit ned.

Översyn av Högalidskyrkans innertak

Högalidskyrkan vill ha dem! Stor svältkatastrof pågår – gamla sedlarkan hjälpa!

Sedlar och gammalt skrammel?!

Högalidskyrkan vill ha dem! Stor svältkatastrof pågår – gamla sedlarkan hjälpa!

Information om gravrätter och återtagande av gravar.

Kolumbariet

Information om gravrätter och återtagande av gravar.

Musikkalendariet

Kyrkoåret är en kalender med högtider och helger, där du varje vecka kan läsa olika bibeltexter. Kyrkoårets bibeltexter handlar om Jesus liv och innehåller tankar om livet i allmänhet. Här kan du läsa mer om kyrkoåret och hitta specifika bibeltexter.

Kyrkoåret

På Bönewebben kan du tända ljus eller skriva böner. Du kan också läsa andras böner eller dela dem vidare i sociala medier.

Be en bön

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

En ny kurs i Spädbarnsmassage startar varje termin!

Spädbarnsmassage

En ny kurs i Spädbarnsmassage startar varje termin!

Vill du sjunga? Vi har körerna! Nystart i Högalid! Var med  redan  från  början! Vi har körer på alla nivåer! Provsjungning för vissa av körerna.

Sjung!

Vill du sjunga? Vi har körerna! Nystart i Högalid! Var med redan från början! Vi har körer på alla nivåer! Provsjungning för vissa av körerna.

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får du välja vilka som ska få ditt förtroende att styra kyrkan de kommande fyra åren. Missa inte din möjlighet att påverka.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Öppna förskolan är en träffpunkt för dig och ditt/dina barn.

Öppna förskolan

Öppna förskolan är en träffpunkt för dig och ditt/dina barn.

Kafé i gemenskap Söder bjuder på frukost för utsatta kl 9-12 varje vardag. Alla är välkomna.

Kafé i gemenskap

I Högalids församling vill vi att barn, unga och vuxna med särskilda behov ska hitta en plats att möta människor och Gud.

Funkiskyrkan

Telefon 08-616 88 00, mån–fre kl 9–12 och 13–15. Onsdagar endast 9–12.

Kontakta oss

Telefon 08-616 88 00, mån–fre kl 9–12 och 13–15. Onsdagar endast 9–12. Högalidskyrkan med kolumbariet och minneslunden håller öppet mån–fre kl 11–18, lör 11–16, sön 10–16.