Högalids församling

Välkommen till Högalids församling på Södermalm i Stockholm. Högalids församling ska vara en församling som inte diskriminerar utifrån ekonomiska förutsättningar, kön, könsuttryck, psykisk hälsa, fysisk förmåga, funktionsvariationer, etnicitet eller sexuell läggning. Församlingen ska vara en mötesplats där människor känner sig välkomna.

Regnbågens alla färger

Ung och queer? 

Ny mötesplats i Högalids församling.

Den genomskinliga platsen - Mässa med musik av John Bell

Söndag den 28 april kl 16.00 till 17.15 i Högalidskyrkan.

Barnkörkonsert - Nu är våren kommen!

Valborgsmässoafton, tisdag 30 april, kl 18.00 i Högalidskyrkan.

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Kyrkklockorna i Högalidskyrkans torn

Kyrkklockornas ringande ljud har sedan 1200-talet hörts i Svenska kyrkan. Ljudet av kyrkklockor är ett av få ljud vi kan dela med tidigare generationer och som inte ersatts eller försvunnit. De är en del av kulturarvet.

Fem glada personer framför Hornstulls centrum

Grattis Ewa – vinnare av Hornstullspriset

Varje år delar Hornstull centrum ut Hornstullspriset till en person eller organisation som har bidragit positivt till stadsdelen.

Ett par ben med fötterna i ett par rosa gymnastikskor ser ut att balansera på  en stock.

Pilgrimsvandring i staden

Pilgrimsvandra med Högalids församling! Kläder efter väder. Ta gärna med matsäck.

Gudstjänst

Kyrkorummet skiljer sig från andra rum. Det ska påminna oss om att den här världen hör samman med Guds rike.

Vårens musikprogram

Passa på att ladda ner vårens musikprogram.

Ett par håller varandra i händerna och i ett par barnskor

Dop•Vigsel•Begravning

Svenska kyrkan finns med under hela livet, från vaggan till graven. I församlingen finns alltid möjlighet till dop, konfirmation, vigsel och begravning.

En grupp ungdomar i svarta tjocktröjor gör freds-tecken med händerna.

Verksamhet

Här finns något för alla. Välkommen precis som du är. Vad vill du göra?

En person lutar huvudet mot ena handen.

Samtal och stöd

Alla behöver vi ibland någon att prata med. Livet skiftar och kan kännas svårt och jobbigt. Familj, släktingar och vänner kan vara ett fint stöd men ibland kan det vara skönt att prata med någon utomstående.

Brickor med tecknade motiv av Högalidskyrkan.

Brickor med fina Högalidsmotiv

Nu finns brickor att köpa igen. Vi har nu många olika motiv, i tre olika format/storlekar. Behållningen går till Högalidskyrkans renovering. 

Högalidskyrkans kolumbarium

Kolumbariet intill Högalidskyrkan, är en fantastisk begravningsplats belägen mitt i staden på Högalidsberget, såsom arkitekten Ivar Tengbom själv önskade, en avskild och fridfull plats för sista vilan, och en vacker plats för anhöriga att minnas på.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Högalidskyrkan 100 år

Högalidskyrkans återinvigning och 100- årsdag den 10 juni blev en fantastisk fest. Äntligen kunde vi öppna kyrkportarna för besökare igen! Kyrkan fylldes till brädden både under mässan och under uruppförandet av den nyskrivna konserten på eftermiddagen - Högalidsmässan. Och däremellan en härlig trädgårdsfest med mingel, fika och musikunderhållning. Här visas ett urval bilder. Dagens predikan och välkomstorden finns också att läsa här.

Församlingens nyhetsbrev

Prenumerera så får du aktuella uppdateringar om vad som händer i Högalids församling. Klicka och läs mer.

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Högalidskyrkans två torn och byggnader i närheten.

Digitala visningar

*** Nyfiken på Högalidskyrkan *** Här kan du följa med på digitala visningar om kyrkan, konsten, konstnärerna, Kolumbariet och Högalidskyrkans orglar. Varje puff innehåller en textad film. Vill du bara läsa, finns text på sidan.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Tre ungdomar sitter tillsammans utomhus, en av dem håller i en gitarr. Det är träd och vatten i bakgrunden.

En kyrka med och för alla

I Högalids församling vill vi att barn, unga och vuxna, alla med sina unika behov, ska hitta en plats att möta människor och Gud.

En person sitter och har en bebis i sitt knä och ett spadhandtag i ena handen som är i en handske. Det är en stor byggnad, samt gräs och löv i bakgrunden.

Engagera dig!

Vi välkomnar ideella medarbetare i församlingslivet. "Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu, att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du."

En glad hund sitter på en kulle med en sjö i bakgrunden.

Tankar inför helgen

"Mycket av Guds fantastiska skaparförmåga och Guds kärlek till sin skapelse kan jag förnimma och uppleva i naturen och hos djuren, kanske specifikt hos en liten hund vid namn Frank." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.