Högalids församling Besöksadress: Högalids Kyrkväg 11, 11730 STOCKHOLM Postadress: BOX 9048, 10271 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6168800 E-post till Högalids församling

Högalids damkör

Fokus ligger på klassisk damkörmusik, både a cappella och med instrumentalister.

Högalids damkör är en kör med 20-24 medlemmar. Kören bildades i januari 2017 med Maria Norberg som dirigent och konstnärlig ledare.

Kören sjunger svensk och internationell konstmusik och har en hög musikalisk ambitionsnivå. Vi sjunger gärna a capella, men samarbetar i vissa projekt med olika instrumentalister och ensembler. Vi har som målsättning att ibland sjunga utantill och jobbar också med att utvecklas musikaliskt genom till exempel improvisation och scenisk gestaltning.

På repertoaren står bland annat verk av John Rutter, Kentaro Sato, Wolfgang Amadeus Mozart och Karin Rehnqvist. Vi har uruppfört verk av bland andra Ylva Q. Arkvik. Varje termin har vi cirka tre konserter i Högalidskyrkan samt medverkar ibland även vid gudstjänster.

Den sociala samvaron i kören är viktig, därför att vi tror att den stärker den musikaliska lagandan.

Detta är en kör för den som vill engagera sig mer frekvent i körsjungandet. Repertoaren och ambitionen i kören kommer kräva en hög närvaro kombinerat med förberedelse på egen hand mellan repetitionerna. Vi övar i Högalids församlingshus på måndagar kl 18.30-21.

Är du intresserad av att lyssna till oss - se kyrkans kalendarium eller vår hemsida alternativt följ oss på Facebook.

Är du intresserad av att provsjunga för en plats i kören, ta kontakt med dirigent Maria Norberg.

Schema Högalids damkör hösten 2017

3 september Högmässa i Högalidskyrkan samt repdag
8 oktober Konsert i Högalidskyrkan
5 november Högmässa i Högalidskyrkan
19 november Konsert i Högalidskyrkan
17 december Konsert i Högalidskyrkan
6 januari 2018 Högmässa i Högalidskyrkan

Maria Bergström

Organist, Kyrkomusiker

Direkt: 08-6168832

SMS: 070-6169925

Mer om Maria Bergström…

Maria Bergström (tidigare Norberg) ansvarar för barn-och ungdomskörerna samt Högalids damkör.