Kammarkören Högalid

En mindre, blandad kör som jobbar på avancerad nivå med både a cappella- och orkesterrepertoar.

Kammarkören Högalid

Vi är en mindre kammarkör där varje sångare är viktig och tar stort eget ansvar. Kören har hög ambition och vill ständigt utvecklas. Det unika med oss är att vi både framför mindre kända verk i litet format och de stora verken, då oftast i samarbete med andra körer.

Vi är alltid öppna för nya duktiga korister med körvana, god sångröst och god notläsningsförmåga mellan 18 och 68 år.

Repertoar

Kören har en bred repertoar innehållande modern och klassisk körmusik, oftast a cappella, men ibland också under medverkan av en orkester. Vi repeterar på torsdagskvällar och förutom att ge konserter deltar kören i kyrkans gudstjänster.

Mer information hittar du på Facebook

Kammarkören Högalid är en kör

• för dig som vill musicera tillsammans med andra på en hög nivå

• där du tar ett eget och långsiktigt ansvar

• där du erbjuds en lyckad kombination av konstnärlig ambition, god social gemenskap och intressanta produktioner

Om du är intresserad kontakta körledare Benedikt Melichar

Schema kammarkören Högalid våren 2020

02/02, kl 16 - Konsert: Nunc dimittis
08/03, kl 11 - Kören sjunger på mässan
22/03, kl 11 - Maria bebådelse: Kören sjunger på mässan
05/04, kl 16 - Konsert: Scarlatti - Stabat Mater
31/05, kl 16 - Konsert med Collegium Vocale Innsbruck: Satser ur verk av Jospeh Haydn och Wolfgang Amadeus Mozart; Lars-Erik Larsson: Förklädd Gud

Benedikt Melichar

Organist, Kyrkomusiker

Mer om Benedikt Melichar

Benedikt Melichar ansvarar för Kammarkören Högalid, Oratoriekören, Alla kan sjunga-kören samt kammarorkestern.