Högalids församling Besöksadress: Högalids Kyrkväg 11, 11730 STOCKHOLM Postadress: BOX 9048, 10271 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6168800 E-post till Högalids församling

Kammarkören Högalid

En mindre, blandad kör som jobbar på avancerad nivå med både a cappella- och orkesterrepertoar.

Kammarkören Högalid är en blandad kör på avancerad nivå med målsättningen att vara 20–24 medlemmar och är en av körerna inom Högalids församling. Kören leds av Benedikt Melichar.

Kören har en bred repertoar innehållande modern och klassisk körmusik, oftast a cappella, men ibland också under medverkan av en orkester. Körens medlemmar agerar själva som solister vid vissa konserter. Vi repeterar på torsdagskvällar och deltar även i kyrkans gudstjänster.

Kören arbetar i ett högt tempo, har en hög ambitionsnivå och befinner sig nu i en uppbyggnadsfas. Varje sångare är betydelsefull för helheten, såväl personligt som musikaliskt, och förväntas vilja ta ett stort eget ansvar för det musikaliska lärandet. Mer information hittar du på Facebook

Just nu söker vi enstaka sångare till samtliga stämmor. Du som söker till kören behöver körvana, god sångröst och god notläsningsförmåga.

Kammarkören Högalid är en kör

· för dig som vill musicera tillsammans med andra på en hög nivå

· där du tar ett eget och långsiktigt ansvar

· som erbjuder en lyckad kombination av konstnärlig ambition, god social gemenskap och intressanta produktioner

Om du är intresserad kontakta vår körledare Benedikt Melichar

Schema kammarkören Högalid Hösten 2018

Torsdag 23/8 - första rep

Lördag 1/9 - kördag

Söndag 16/9 - högmässa kl11 samt kördag efteråt

Söndag 07/10 - konsert kl 16: Kodaly: Laudes organi samt utvalda acappella stycken

Lördag 03/11 - högmässa kl 11 - musikmässa med Nystedts missa brevis

Torsdag 13/12 - luciakonserter kl 18 och 20

Söndag 16/12 - konsert kl 16 - Händels Dettinger Te deum (genrep fredag 14/12)

Benedikt Melichar

Organist, Kyrkomusiker

SMS: 070-290 42 22

Mer om Benedikt Melichar…

Benedikt Melichar ansvarar för Kammarkören Högalid, Oratoriekören, Alla kan sjunga-kören, Högalid Emeritus samt kammarorkestern.