Kammarkören Högalid

En mindre, blandad kör som jobbar på avancerad nivå med både a cappella- och orkesterrepertoar.

Kammarkören Högalid

Vi är en mindre kammarkör där varje sångare är viktig och tar stort eget ansvar. Kören har hög ambition och vill ständigt utvecklas. Det unika med oss är att vi både framför mindre kända verk i litet format och de stora verken, då oftast i samarbete med andra körer.

Vi är alltid öppna för nya duktiga korister med körvana, god sångröst och god notläsningsförmåga mellan 18 och 68 år.

Repertoar

Kören har en bred repertoar innehållande modern och klassisk körmusik, oftast a cappella, men ibland också under medverkan av en orkester. Vi repeterar på torsdagskvällar och förutom att ge konserter deltar kören i kyrkans gudstjänster.

Mer information hittar du på Facebook

Kammarkören Högalid är en kör

• för dig som vill musicera tillsammans med andra på en hög nivå

• där du tar ett eget och långsiktigt ansvar

• där du erbjuds en lyckad kombination av konstnärlig ambition, god social gemenskap och intressanta produktioner

Om du är intresserad kontakta körledare Benedikt Melichar

kammarkören Högalid HÖSTEN 2020

Välkomna att sjunga med oss i höst! Inför höstens projekt söker vi några duktiga sångare, framförallt basar och tenorer.

Som liten kammarkör har vi, med hemvist i stor kyrka och med rymlig repetitionslokal, fördelen att kunna musicera tillsammans i höst och ändå följa de restriktioner som gäller.

Under hösten satser vi på Rheinbergers mässa för dubbelkör samt äldre och nyare fransk musik av Charpentier och Duruflé.

Är du, eller känner du, en sångare som törstar efter en musikalisk utmaning och vill medverka i ett eller fler projekt under hösten? Kontakta då vår kördirigent Benedikt för mer information och ev provsjungning!

Benedikt Melichar

Organist, Kyrkomusiker

Mer om Benedikt Melichar

Benedikt Melichar ansvarar för Kammarkören Högalid, Oratoriekören, Alla kan sjunga-kören samt kammarorkestern.