Högalids församling Besöksadress: Högalids Kyrkväg 11, 11730 STOCKHOLM Postadress: BOX 9048, 10271 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6168800 E-post till Högalids församling

Det här är en inbjudan till dig, nu har du chansen...

Konfirmandtiden är ett tillfälle för dig att fundera kring frågor om tro och meningen med livet, ont och gott, rätt och fel, kärlek och relationer, livet och döden. Du får chansen att upptäcka mer av dig själv och växa, inte bara på längden, utan också som människa. Det är du och dina frågor som är viktigast. Vi lyssnar och tar dig på allvar.

Konfirmation – en upptäcktsresa

Vi lever i en tid och i ett samhälle där många olika värderingar och trosuppfattningar möts. Det kan vara positivt på många sätt, men det kan också göra oss förvirrade. Det verkar ju finnas så många sanningar, olika uppfattningar om rätt och fel, livet och döden, gott och ont, och om kärlek och relationer. Det är inte alltid lätt att som ung veta hur man ska ta ställning, eller att hitta utrymme och tid att fundera över detta. Men det är ändå viktigt att tillsammans med andra samtala och diskutera om dessa viktiga livsfrågor.

Det här är en inbjudan till dig att göra just detta – det är vad konfirmationstiden handlar om.

Det är du och dina frågor som är viktigast.

Varför konfirmeras? Vi i Svenska kyrkan i Högalid vill ge dig utrymme och tid att tillsammans med andra ungdomar, ungdomsledare och vuxna prata om livets alla stora frågor; Vad är ett meningsfullt liv? Finns Gud? Vad hände med mormor när hon dog? Har Jesus någon betydelse för mitt liv? Duger jag? Gick Jesus verkligen på vattnet? Att vara förälskad, varför är det så underbart, samtidigt som det kan göra så ont?

Vi i Högalid tror inte att det finns färdiga svar på alla dessa frågor, men vi tror att Gud har med våra liv att göra. Som konfirmand får du under en tid umgås med mänsklighetens äldsta frågor och vi vill ge dig en chans att ta reda på vad den kristna tron handlar om. Vi kommer inte bara prata om Gud utan också med Gud, för det handlar inte bara om att veta saker om Gud utan också få en chans att uppleva att Gud finns nära oss.

Så unna dig ett år med livets stora frågor.
Nya kompisar. Konfirmandtiden innebär också att man träffar nya kompisar, diskuterar och samtalar, vi kollar på film, spelar teater, har stillhet och andakt, åker på läger, målar och sjunger, busar och leker och så brukar det bli en hel del fika och grillning också.

Kom som du är; troende, tvivlare, tyckare, nyfiken. Du är välkommen precis som du är även om du inte tillhör Svenska kyrkan eller om du inte är döpt. Alla är välkomna och kan börja som konfirmand. Du kan också vara med hela tiden utan att konfirmeras.

Vad gör du nu? Fundera och prata med dina kompisar och föräldrar. Vad passar dig bäst?

Välkommen som konfirmand i Högalids församling!

Konfirmationsalternativ i Högalid