Ett par håller varandra i händerna och i ett par barnskor
Foto: Unsplash

Dop•Vigsel•Begravning

Svenska kyrkan finns med under hela livet, från vaggan till graven. I församlingen finns alltid möjlighet till dop, konfirmation, vigsel och begravning.

En bebis klädd i skjorta och fluga ser glad ut och håller ena handen på dopfunten.

Om dopet

Dopet är en gåva från Gud till oss människor, en helig handling som bär ett löfte om gemenskap och samhörighet. Genom dopet upptas en människa i kyrkan. Dopet har ingen åldersgräns. Läs mer om dopet.

Två händer med ringar på två fingrar ligger ovanpå en bukett med vita rosor.

Vigsel och välsignelse

Planerar ni att gifta er? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Ni som registrerat partnerskap eller gift er borgerligt är välkomna att få en kyrklig välsignelse över ert partnerskap/äktenskap.

En ängel-skulptur på en gravsten.

Begravning

Det finns utrymme att på olika sätt gestalta saknaden och sorgen efter en avliden under begravningsgudstjänsten.