Högalids församling Besöksadress: Högalids Kyrkväg 11, 11730 STOCKHOLM Postadress: BOX 9048, 10271 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6168800 E-post till Högalids församling

Samtal och stöd

Ekonomisk hjälp

Församlingens fondmedel består av ett antal donationsfonder, som erhållits i form av gåvor och testamenten. Avkastningen från fonderna ska enligt statuterna delas ut till hjälpbehövande församlingsbor.

Till hösten kan du söka fondmedel och tid för samtal om din ekonomi med start den 5 september och till våren den 10 januari.

Även till sommaren och julen finns det möjlighet att ansöka om ekonomisk förstärkning. Sista datum att söka inför julen är 21 november och inför sommaren 8 maj.

Du kan söka fondmedel eller ekonomisk rådgivning genom att kontakta diakon Marie Siljefors, tel. 08-616 88 26.

Mottagning  tisdagar mellan 10.00–12.00 efter överenskommelse.

Församlingens fondmedel består av ett antal donationsfonder som erhållits i form av gåvor och testamenten. Avkastningen från fonderna ska enligt statuerna delas ut till hjälpbehövande församlingsbor.

När du söker bidrag görs en ekonomisk utredning. Därför behöver du ta med en del papper som styrker din ekonomiska situation. Räkna med minst 14 dagar efter ditt första besök innan du kan ha ev. beviljade pengar på ditt konto.

Obligatoriska uppgifter är:

•  Familjebevis som du beställer via Skatteverket på tel. 0771-567 567
  • Senaste skattedeklaration, sid 1 och 4 samt specifikation
  • Inkomstuppgifter (lön, inkomster från Försäkringskassan, A-kassa m.m.)
  • Utgifter (hyra, el, hemtjänst, barnomsorg, läkarkostnader m.m.
  • Hyresavi - Eventuella skulder
  • Bankkontoutdrag om tillgångar

Samtal och stöd

Våra diakoner och präster är tillgängliga för samtal. Kontakta församlingens växel 08-616 88 00 om du vill komma i kontakt med någon av dem.

Familjerådgivning

Vi samarbetar med Kyrkans familjerådgivning i Stockholm. De erbjuder kvalificerad hjälp i samband med samlevnadsfrågor och livskriser, och tar emot familjer för kortare och längre samtalskontakter.Kyrkans Familjerådgivning Stockholm
Södermannagatan 5