Högalids församling Besöksadress: Högalids Kyrkväg 11, 11730 STOCKHOLM Postadress: BOX 9048, 10271 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6168800 E-post till Högalids församling

Samtal och stöd

Samtal, stöd och ekonomisk rådgivning

Högalids församlings diakoner och präster kan erbjuda själavård, samtal som rör din livssituation.

Du kan även få stöd i kontakter med myndigheter och vården med mera, samt samtala om din ekonomiska situation för att hitta lösningar.

Kontakta församlingens växel 08-616 88 00 om du vill komma i kontakt oss.

Söka ekonomisk hjälp

Församlingens fondmedel består av ett antal donationsfonder som erhållits i form av gåvor och testamenten. Avkastningen från fonderna ska enligt statuterna delas ut till hjälpbehövande församlingsbor.

Föreningen FVO har från hösten 2018 utsetts att sköta alla utredningar och utbetalningar gällande Högalids församlings medel till hjälpbehövande församlingsbor. Det innebär att den som söker ekonomisk hjälp ska vända sig direkt till Föreningen FVO.

Kontaktuppgifter FVO

Föreningen FVO, Köpmangatan 15, 4 tr, 111 31 Stockholm,

Telefon 08-411 54 39, www.foreningenfvo.se

FVO har sommarstängt, nästa telefontid är kl 10.00–12.00 onsdagen den 15/8 2018.

Familjerådgivning

Vi samarbetar med Kyrkans familjerådgivning i Stockholm. De erbjuder kvalificerad hjälp i samband med samlevnadsfrågor och livskriser, och tar emot familjer för kortare och längre samtalskontakter.

Kyrkans Familjerådgivning Stockholm
Södermannagatan 5