Provsjungning

Information om provsjungning i Högalid

En provsjungning innebär att vi körledare, Maria och Benedikt, träffar en korist enskilt i 20 minuter. Vi förväntar oss att du förbereder en sång – aria eller låt, inte ”bara” Blinka lilla stjärna där – som du sjunger för oss.

Vi lyssnar på rösten, dess omfång och klang. Vi kommer att kolla hur gehöret är och din förmåga att läsa noter.

För dem som söker till kammar- eller damkören:  Vi sjunger ett körstycke tillsammans, som e-postas till dig vid anmälan och som du alltså själv får studera in. Det gör vi för att se din förmåga att musicera i grupp och hur du förbereder en låt på egen hand.

Anmälan via e-post till Maria eller Benedikt.

Benedikt Melichar

Organist, Kyrkomusiker

Mer om Benedikt Melichar

Benedikt Melichar ansvarar för Kammarkören Högalid, Oratoriekören, Alla kan sjunga-kören samt kammarorkestern.

Maria Bergström

Organist, Kyrkomusiker

Mer om Maria Bergström

Maria Bergström (tidigare Norberg) ansvarar för barn-och ungdomskörerna samt Högalids damkör.