En person i förgrunden, har munnen öppen och håller ut sina händer, i bakgrunden står ett antal personer samlade.

Hitta rätt kör

Information om hur vi gör för att se till att du hamnar i rätt kör

Det finns ett stort intresse för att sjunga i någon av våra många körer, och för att se till att du hamnar i en kör som passar dig och dina förkunskaper och ambitionsnivå vill vi körledare träffa dig och sjunga lite tillsammans så att vi kan guida dig rätt.

Du anmäler dig via formuläret nedan och sedan kontaktar en körledare dig och bokar en tid. Inför vårt möte vill vi att du förbereder en sång som du sjunger och om du vill ha ackompanjemang behöver du ta med en extra not.

Under själva mötet, som tar cirka 20 minuter, gör vi följande:

• Vi samtalar för att höra vad det är för typ av kör du är intresserad av.
  • Du sjunger sången som du har förberett.
  • Vi sjunger några övningar för att lära känna dig, din röst och din musikalitet.
  • Du får prova att läsa noter.
  • Om du söker till Kammarkören Högalid eller Högalids damkör vill vi också att du sjunger en sång i stämmor med oss, något du får förbereda på egen hand hemma.

Vi har många olika typer av körer, vissa där det krävs en del körvana för att hänga med, andra som passar rena nybörjare, och vi tror att vi alltid kan hitta en kör som passar just dig.

Benedikt Melichar

Kyrkomusiker, Organist

Mer om Benedikt Melichar

Benedikt Melichar är av församlingens musiker och jobbar med körer och orkestern.

Maria Bergström

Kyrkomusiker, Organist

Mer om Maria Bergström

Maria är en av församlingens körledare.