Högalids oratoriekör

En större kör med fokus på klassisk kyrkomusik

HÖGALIDS ORATORIEKÖR – EN KÖR MED FOKUS PÅ KLASSISK KÖRMUSIK

Högalids oratoriekör är en kör med cirka 50 medlemmar som främst fokuserar på klassisk körmusik och repertoar med orkester, men som också sjunger a cappella och körmusik från andra genrer. Vi arbetar med att utvecklas musikaliskt och ser det som naturligt att alla ska vara delaktiga i verksamheten. Vi har som mål att åka på en körresa vartannat år (2019 gick resan till Riga).

Kören leds av Benedikt Melichar och Florian Benfer (alternerande dirigentskap). Under 2020 vikarierar Florian Benfer för Maria (som är föräldraledig). Vi repeterar i Högalids församlingshus på onsdagar kl. 18.30- 21.00. Varje termin genomförs också en kördag eller ett körinternat.

I genomsnitt har kören två konserter per termin och medverkar också i någon av kyrkans gudstjänster.

Ett urval av körens tidigare produktioner: Luigi Cherubini - Requiem i c-moll, Joseph Haydn – Jesu sju ord på korset, Bob Chilcott – Dances of Time, JS Bach – Schwingt freudig euch empor, JD Zelenka - Magnificat i D-dur.

Oratoriekören välkomnar ambitiösa och engagerade körsångare i åldrarna 20 år och uppåt. För närvarande är behovet störst av tenorer och första sopraner. Kontakta Benedikt Melichar benedikt.melichar@svenskakyrkan.se för att boka en provsjungning.

SCHEMA oratoriekören VÅREN 2020

02/02, kl 11 - Kören sjunger på mässan

08/03, kl 16 - Konsert med S:t Eriks orkesterförening: Sergej Tanejev: Johannes från Damaskus; Johannes Brahms: Schicksalslied

26/04, kl 11 - Kören sjunger på mässan

10/05, kl 16 - Konsert med brassensemble och orgel: John Rutter: Gloria

06/06, kl 16 - Nationaldagskonsert med alla körer

Benedikt Melichar

Organist, Kyrkomusiker

Mer om Benedikt Melichar

Benedikt Melichar ansvarar för Kammarkören Högalid, Oratoriekören, Alla kan sjunga-kören samt kammarorkestern.

Florian Benfer

Mer om Florian Benfer

Musiker (vik). Körledare för Högalids oratoriekör.