Meny

Svenska kyrkan Kristinehamn

Välkommen till Kristinehamns pastorat i Karlstads stift som består av Kristinehamn, Ölme, Visnum, Visnums-Kil och Rudskoga församlingar

”Liv och längtan ” Tina Wåhlén och Ingela Johansson sjunger duetter och solo från flera genrer och tider. Musikal, visa, psalm schlager mm. Texter på svenska, engelska och dalbymål! 
Vännerna Tina och Ingela har sjungit tillsammans i olika ensembler såsom Wermlandsensemblen , pop/bluesbandet NEF(Mariestad) och i konserter med Torleif Styffe med musiker där Tina är sångerska sedan många år. 
Ni möter två sångröster som ibland klingar så lika att man inte hör vem som är vem. ”Liv och längtan” hoppas smitta med glädje, förundran och tacksamhet.  4/8 kl. 19.00 i Skärgårdskapellet, 13/8 kl. 18.00 i Rudskoga kyrka, 26/8 kl. 18.00 i Visnums kyrka. Välkomna!

Musik i sommarkvällen

”Liv och längtan ” Tina Wåhlén och Ingela Johansson sjunger duetter och solo från flera genrer och tider. Musikal, visa, psalm schlager mm. Texter på svenska, engelska och dalbymål! Vännerna Tina och Ingela har sjungit tillsammans i olika ensembler såsom Wermlandsensemblen , pop/bluesbandet NEF(Mariestad) och i konserter med Torleif Styffe med musiker där Tina är sångerska sedan många år. Ni möter två sångröster som ibland klingar så lika att man inte hör vem som är vem. ”Liv och längtan” hoppas smitta med glädje, förundran och tacksamhet. 4/8 kl. 19.00 i Skärgårdskapellet, 13/8 kl. 18.00 i Rudskoga kyrka, 26/8 kl. 18.00 i Visnums kyrka. Välkomna!

På torsdag 6 augusti kl 19 är det musik i sommarkväll i kyrkan. 
Sunnanvind möter Nordanvind.
Musik från Sverige och Sydamerika med Belén Romano, bandoneon och Carl Mikale Bergerheim piano. 
Duons repertoar består av musik som arrangerats eller komposterats specifikt för det argentinska dragspelet bandoneon och piano. 
Vi får lyssna till musik från olika länder i en spännande, vacker och unik kombination. 
Carl Michael är son till den fd kyrkomusikern Stig Bergerheim och uppväxt i Ölme och Kristinehamn. 
Fri entré. 
Andakt Ingemar Elf

Musik i sommarkväll

På torsdag 6 augusti kl 19 är det musik i sommarkväll i kyrkan. Sunnanvind möter Nordanvind. Musik från Sverige och Sydamerika med Belén Romano, bandoneon och Carl Mikale Bergerheim piano. Duons repertoar består av musik som arrangerats eller komposterats specifikt för det argentinska dragspelet bandoneon och piano. Vi får lyssna till musik från olika länder i en spännande, vacker och unik kombination. Carl Michael är son till den fd kyrkomusikern Stig Bergerheim och uppväxt i Ölme och Kristinehamn. Fri entré. Andakt Ingemar Elf

Kyrkfönstret

Klicka på bilden

Välkommen till våra olika verksamheter

Inställt tillsvidare!

Välkommen till språkcaféet i församlingshemmet, Nya Kyrkogatan 3 i Kristinehamn. Vi träffas måndagar mellan 13-15.

Kom och tala svenska med människor från hela världen, lär dig något nytt, dela med dig av vad du kan, få nya vänner.

Vill du hjälpa till med något eller veta mer kontakta prästen Ingemar Elf 0550-879 15 eller diakon Johanna Larsson 0550-879 39

Språkcafé

Välkommen till språkcaféet i församlingshemmet, Nya Kyrkogatan 3 i Kristinehamn. Vi träffas måndagar mellan 13-15. Kom och tala svenska med människor från hela världen, lär dig något nytt, dela med dig av vad du kan, få nya vänner. Vill du hjälpa till med något eller veta mer kontakta prästen Ingemar Elf 0550-879 15 eller diakon Johanna Larsson 0550-879 39

Välkommen att bli medlem

Som medlem är du välkommen att ta del av det kyrkan erbjuder. Du är också, genom att betala kyrkoavgiften, med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.  

Varje år finns många av våra över 6,4 miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan till exempel vara i kören, på konfirmationslägret, vid en anhörigs begravning eller i en insamling till det internationella arbetet för bistånd och utveckling.  

Bli medlem genom att kontakta en församling. Här kan se vilken församling du bor i.  

GDPR – den nya dataskyddsförordningen

Den 25 maj 2018 träder den nya Dataskyddsförordningen i kraft, även kallad GDPR. Den nya förordningen gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med som medlem, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet. Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att få ett utdrag av dina personuppgifter samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att din identitet kan bevisas. 

Om du har frågor om vår behandling av dina personuppgifter hör av dig till kyrkoherde Stefan Dalevi på tel. 0550-879 03 eller stefan.dalevi@svenskakyrkan.se

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter