Meny

Svenska kyrkan Kristinehamn

Välkommen till Kristinehamns pastorat i Karlstads stift som består av Kristinehamn, Ölme, Visnum, Visnums-Kil och Rudskoga församlingar

Torsdagar kl 17.00 fr.o.m. 7 maj (ej på Kristi himmelsfärds dag), kommer vi göra en gemensam vandring från Nya Kyrkogårdens parkeringsplats ut till Pärlan, Svenska kyrkans sommarhem nästan ute vid Picassoudden.
Vandringen är ca 5 km och tar drygt 1 tim.
Vi följer Sannaleden, längs vattnet förbi Herrgårdscampingen och sedan ut på gång/cykelvägen vid Skymningens badplats.
Hundar är välkomna med.
Därute väntar tända eldar/grillar och man kan grilla och äta medhavd matsäck och en stunds samvaro på lagom distans. Det blir också en aftonbön.
Naturligtvis går det att ansluta längs vägen eller ute vid Pärlan.
Kom med!
Kom ut och rör på dej och få frisk luft!
Bryt isoleringen!
Johanna Larsson, diakon,
Susanne Hjerpe, assistent i församlingsarbetet,
Felix Egegren, präst.

Gå med till Pärlan!

Torsdagar kl 17.00 fr.o.m. 7 maj (ej på Kristi himmelsfärds dag), kommer vi göra en gemensam vandring från Nya Kyrkogårdens parkeringsplats ut till Pärlan, Svenska kyrkans sommarhem nästan ute vid Picassoudden. Vandringen är ca 5 km och tar drygt 1 tim. Vi följer Sannaleden, längs vattnet förbi Herrgårdscampingen och sedan ut på gång/cykelvägen vid Skymningens badplats. Hundar är välkomna med. Därute väntar tända eldar/grillar och man kan grilla och äta medhavd matsäck och en stunds samvaro på lagom distans. Det blir också en aftonbön. Naturligtvis går det att ansluta längs vägen eller ute vid Pärlan. Kom med! Kom ut och rör på dej och få frisk luft! Bryt isoleringen! Johanna Larsson, diakon, Susanne Hjerpe, assistent i församlingsarbetet, Felix Egegren, präst.

Kyrkfönstret

Klicka på bilden

Välkommen till våra olika verksamheter

Inställt tillsvidare!

Välkommen till språkcaféet i församlingshemmet, Nya Kyrkogatan 3 i Kristinehamn. Vi träffas måndagar mellan 13-15.

Kom och tala svenska med människor från hela världen, lär dig något nytt, dela med dig av vad du kan, få nya vänner.

Vill du hjälpa till med något eller veta mer kontakta prästen Ingemar Elf 0550-879 15 eller diakon Johanna Larsson 0550-879 39

Språkcafé

Välkommen till språkcaféet i församlingshemmet, Nya Kyrkogatan 3 i Kristinehamn. Vi träffas måndagar mellan 13-15. Kom och tala svenska med människor från hela världen, lär dig något nytt, dela med dig av vad du kan, få nya vänner. Vill du hjälpa till med något eller veta mer kontakta prästen Ingemar Elf 0550-879 15 eller diakon Johanna Larsson 0550-879 39

Välkommen att bli medlem

Som medlem är du välkommen att ta del av det kyrkan erbjuder. Du är också, genom att betala kyrkoavgiften, med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.  

Varje år finns många av våra över 6,4 miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan till exempel vara i kören, på konfirmationslägret, vid en anhörigs begravning eller i en insamling till det internationella arbetet för bistånd och utveckling.  

Bli medlem genom att kontakta en församling. Här kan se vilken församling du bor i.  

GDPR – den nya dataskyddsförordningen

Den 25 maj 2018 träder den nya Dataskyddsförordningen i kraft, även kallad GDPR. Den nya förordningen gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med som medlem, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet. Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att få ett utdrag av dina personuppgifter samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att din identitet kan bevisas. 

Om du har frågor om vår behandling av dina personuppgifter hör av dig till kyrkoherde Stefan Dalevi på tel. 0550-879 03 eller stefan.dalevi@svenskakyrkan.se

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter