Svenska kyrkan Kristinehamn Besöksadress: Nya Kyrkogatan 3, 68131 Kristinehamn Postadress: Box 106, 68123 Kristinehamn Telefon: +46(550)87900 E-post till Svenska kyrkan Kristinehamn

Lediga jobb

Kristinehamns pastorat söker

Komminister, heltid, tillsvidareanställning

Vackra kyrkor och goda medarbetare, engagerade församlingsbor väntar på ny präst! Vi behöver en komminister som tillsammans med 5 andra komministrar samt en kyrkoherde vill arbeta inom hela vårt pastorat med alla för en komminister förekommande arbetsuppgifter.

Här finns ett aktivt församlingsarbete bland barn, unga och äldre. Musiklivet är aktivt med många körer för alla olika åldrar, konserter och inte minst i det omfattande gudstjänstlivet i våra sex kyrkor. Ute i skärgården, ett stenkast från världens största Picassoskulptur finns vårt sommarhem med sommarcafé – Café Pärlan och ett kapell.

Vikarierande musiker

Kristinehamns pastorat söker en extra musiker! Vi är ett härligt arbetslag som tillsammans skapar en stor mängd verksamhet. I pastoratet finns en organist och fyra kantorer och nu söker vi dig som

• vill delta i arbetet med körer och gudstjänster

•  tycker om att arbeta med både barn och äldre

• gärna har en musikalisk profilering mot pop, rock, gospel

• har kantorsexamen eller annan relevant musikutbildning

• delar kyrkans tro och värderingar

• har B-körkort och tillgång till bil

Anställningen omfattar i första hand perioden fram till 7 januari 2019 men med möjlighet till förlängning. Tjänstens omfattning kan justeras mellan 25-50% beroende på sökandes profil och möjligheter. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Behov av egen bil och körkort finns för båda tjänsterna då vårt pastorat är lika stort som Kristinehamns kommun.

För mer information kontakta gärna

Kyrkoherde Kajsa Kvarned; telefon 0550-879 03
Komminister Sven Jebsen; telefon 0550-879 13
Verksamhetsansvarig musik Mikael Hjeltman, telefon 0550-879 27

Ansökan bör vara inne senast 9 augusti 2018 till: Kristinehamns pastorat

Kristinehamns pastorat, Box 106, 681 23  Kristinehamn.
Märk försändelsen (mail eller brev) med ”personal”.

Välkommen med din ansökan!