Lediga jobb

Kristinehamns pastorat
Söker Komminister (heltid)

Kristinehamns kommun har ett ypperligt läge, mitt emellan Oslo, Stockholm och Göteborg, samtliga finns ca 2 timmar bort med bil.. Både europaväg och stambanan passerar dessutom nära/igenom tätorten. Här finns goda möjligheter till ett härligt liv med Vänerns skärgård inom räckhåll likaväl som de djupa värmlandsskogarna.

Kristinehamns pastorat omfattar 5 församlingar – Kristinehamn, Rudskoga, Visnum, Visnums-Kils och Ölme församlingar. Pastoratet omfattar till yta motsvarande Kristinehamns kommun. I pastoratet finns sex komministertjänster, förutom kyrkoherden. Alla är anställda och arbetar inom hela pastoratet.

Här finns ett aktivt församlingsarbete bland barn, unga och äldre. Musiklivet är aktivt med många körer för alla olika åldrar, konserter och inte minst i det omfattande gudstjänstlivet i våra sex kyrkor. Ute i skärgården, ett stenkast från världens största Picassoskulptur finns vårt sommarhem med sommarcafé – Café Pärlan och ett Skärgårdskapell.

Hela arbetslaget omfattar drygt 60 personer året om, varav 10 personer arbetar inom kyrkogårdsförvaltningen. Under sommarhalvåret tillkommer 16 säsongsarbetare och ett trettiotal skolungdomar på våra kyrkogårdar.

Nu söker vi dig som

• Vill arbeta med alla för en komminister förekommande arbetsuppgifter.

• Vill arbeta både i stad och landsbygd

• Vill arbeta utåtriktat och knyta kontakter i samhället

• Har lätt för att samarbeta och är trygg i uppdraget att vara präst

Ansökan med CV skickas till Kristinehamns pastorat, personal, Box 106, 681 23 Kristinehamn eller maila till diarium.kristinehamn@svenskakyrkan.se.

Vi vill ha din ansökan senast 15 juli 2020.

För mer information kontakta
Kyrkoherde Stefan Dalevi, tel 0550-879 03