Foto: Linda Mickelsson /IKON

Köpings pastorat

Köpingsbygdens församling och Malma församling. Hela livet. Du är välkommen som du är, oavsett tro eller tvivel.

Bröd & Vi

En kväll för alla åldrar med gemenskap, samtal och kreativitet! Måndagar kl 17-19 i Gillestugan i Brukskyran, Kolsva.

En massa olika tända ljus nedstoppade i en ljusbärare med sand.

Månadsblad

Vad händer i kyrkorna och församlingshemmen? Här kan du kan läsa om gudstjänster, aktiviteter och konserter mm.

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Sopplunch i Brukskyrkan

Onsdagar i Brukskyrkan, Kolsva. Vi startar med andakt före maten kl. 11.45.

Fika med hopp

Kom och fika i Köpings kyrka tisdagar kl. 14-16 till förmån för ACT Svenska kyrkan.

Närbild på en blå glödlampa som hänger i ett träd.

Energibesparing

I dessa tider, när vi alla ska hjälpas åt att spara energi, planerar Köpings pastorat att göra energibesparingsåtgärder bland annat genom att släcka eller minska ner tiden för fasadbelysningar och att sänka temperaturen något inomhus i kyrkorna.

Sinnesrogudstjänst

Första fredagen i varje månad kl 19.00 i Köpings kyrka

Lediga tjänster

Inom Svenska kyrkan finns många viktiga funktioner för att allt ska gå runt. Här hittar du de tjänster som vi utlyser just nu.

Dop

Vi välkomnar både barn, ungdomar och vuxna som vill döpas. Här kan du även se vilka doptider som finns lediga.

Hand i hand genom livet. Foto: Magnus Aronson

Vigsel

Om man vill bli vigd av en präst, ska minst en av parterna ska vara medlem i Svenska kyrkan.

Begravning - en akt av kärlek och respekt för den avlidne

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Kyrkoåret - kommande helg

Vill du veta mer om vad kommande helgdags namn och tema är? Kanske vill du veta vilka bibeltexter som kommer att läsas?

Att vara medlem

Varje medlem behövs för att Svenska kyrkan skall kunna fortsätta sin verksamhet. Tack vare våra medlemmars kyrkoavgifter kan vi erbjuda en mångfaldig verksamhet. Anledningarna till att vara medlem i Svenska kyrkan är många. Här följer sju av dem:

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.