Lediga tjänster

Inom Svenska kyrkan finns många viktiga funktioner för att allt ska gå runt. Här hittar du de tjänster som vi utlyser just nu.

Pedagoger/assistenter i församlingsarbete

Vi söker två vikarier inför vårterminen. Den ena har fokus på 0-12 år och den andra på tonåringar. Båda vikariaten är på heltid och innebär en del tjänstgöring på kvällar, helger och läger.

Vi har ett barn- och ungdomsteam på tolv personer och bedriver ett brett arbete inom både undervisning och diakoni. Läs gärna mera på www.ungikyrkan.se och på vår hemsida här. Nu ska två medarbetare vara lediga ett tag och därför behöver vi dig. Din huvudsakliga arbetsplats är Köping men en del verksamhet sker utanför tätorterna och därför vill vi att du har körkort.

Tjänsten med barninriktning innebär i första hand arbete med
Öppen förskola
Minior/Junior-verksamhet
Lovverksamhet
Kyrka-Skola
Evenemang och projekt
och att finnas med i den övriga barn- och ungdomsverksamheten i både planering och genomförande.

Vi tycker det är viktigt att du
känner engagemang i arbetet med barn och unga
har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra
är en självgående, flexibel och lugn person som kan ta egna initiativ
är utåtriktad, social samt har en förmåga att skapa och underhålla relationer

Om dig – kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet inom pedagogisk verksamhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid tidigare erfarenheter och personlig lämplighet, särskilt som tjänsten ställer höga krav på samarbetsförmåga och flexibilitet. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan, delar vår tro och kan tala om den med både barn och deras föräldrar.

Du bör kunna sjunga och spela något instrument, gärna gitarr.

Tjänsten med ungdomsinriktning innebär i första hand
Ungdomsgård
Konfirmander
Minior/Junior-verksamhet
Lovverksamhet
Kyrka-Skola
Evenemang och projekt
Finnas med i den övriga barn- och ungdomsverksamheten i planering och genomförande

Vi tycker det är viktigt att du
känner engagemang i arbetet med barn och unga,
har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta med andra,
är en självgående, flexibel och lugn person som kan ta egna initiativ
är utåtriktad, social samt har en förmåga att skapa och underhålla relationer.

Om dig – kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet inom pedagogisk verksamhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid tidigare erfarenheter och personlig lämplighet, särskilt som tjänsten ställer höga krav på samarbetsförmåga och flexibilitet. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan, delar vår tro och kan förmedla vad kristen tro handlar om till unga människor.

Körkort krävs för båda tjänstern. Vi har poolbilar, men du kan behöva tillgång till egen bil. Vi ser gärna dig som är lite äldre som sökande, i synnerhet till ungdomstjänsten.

Mer information om båda tjänsterna kan du få av
Putte Filipsson, enhetschef/diakon 070-215 68 73, putte.filipsson@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan senast 1 dec 2021.

Ansökan med CV, personligt brev, referenser och löneanspråk skickas  till:
putte.filipsson@svenskakyrkan.se

Skriv ”Vik pedagog” som ämne. Vi behandlar enbart fullständiga ansökningar. För båda tjänsterna gäller att utdrag från belastningsregistret måste visas upp innan anställning avtalas.

Tillträde i början på januari 2021.

Välkommen med din ansökan!

Församlingspräst. Familj och konfirmander

Vi söker en komminister med huvudsakligt fokus på våra unga i pastoratet.

I Köpings pastorat finns en omfattande barn- och ungdomsverksamhet. Vi har många olika barngrupper, ungdomsgårdar, flera olika konfirmandgrupper, unga ledare och en hel del olika evenemang. Vi har också goda kontakter med våra skolor.

Vi söker dig som längtar efter att arbeta med barn och familjegudstjänster, konfirmander och unga människor i gudstjänst och vardag. Vi vill även utveckla arbetet med att möta unga vuxna och föräldrar.

Vi söker dig som är trygg i din tro och i kyrkans tradition, som tycker om att arbeta tillsammans med andra och som gärna tänker nytt. Prästerna delar på gudstjänster och kyrkliga handlingarna i hela pastoratet.

För tjänsten är körkort en nödvändighet.

Vi behandlar ansökningar fortlöpande.

Församlingspräst – Kolsva Brukskyrka

Vi söker en komminister med huvudsaklig placering i Kolsva Brukskyrka.

Kolsva ligger ca 15 km utanför Köping och är ett samhälle med ca 3000 invånare. Tjänsten innebär allt som en komministertjänst i en liten församling innebär men du har samtidigt det större pastoratets stöd och möjligheter.

Vi söker dig som är trygg i din tro och i kyrkans tradition, som tycker om att arbeta tillsammans med andra och gärna tänker nytt. Prästerna delar på gudstjänster och kyrkliga handlingarna i hela pastoratet.

För tjänsten är körkort en nödvändighet.

Vi behandlar ansökningar fortlöpande.