Foto: Karin Gustavsson

är en del av den världsvida kyrkan. Järpås, Kållands-Råda & Örslösa församlingar finns för att Gud har blivit människa i Jesus Kristus, som är vägen, sanningen och livet. Församlingarna finns till för dig både helg och vardag, i gudstjänst och bön. Varmt välkommen!

Röd ljuslykta

Vardagsgudstjänst

Ta en paus från vardagens stress och brus.

Ett gyllene kors på ett kyrktak mot en blå och molnig himmel.

Undervisning om kyrkans kännetecken

"En enda, helig, allmännelig och apostolisk kyrka"

Elvis Presley

Pastoratskväll

Elvis Presley i Råda församlingshem

Kyrkans klassiker

Var med att under ett kalenderår upptäcka delar av kyrkans tro och liv. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra.

Barn & Familj

Ditt barn är välkommen till våra verksamheter. Vill du veta mer om vad vi gör och vad som händer just nu kan du klicka här.

Någon hänger ett diakonsmycke om halsen på en kvinna.

Diakoni och vuxenverksamhet

Svenska kyrkan i Södra Kålland vill finnas som en närvaro och en resurs för livets alla skiften - i vardag och i fest, i yrkesliv och pensionstid, i sorg och i glädje. I våra församlingar kan du hitta ett flertal gemenskaper och aktiviteter för vuxna och äldre. Den sociala samvaron i kyrkan kan uttryckas vara en av diakonins gestalter, men diakonin kan också innebära särskilda insatser och rikta sig till särskilda händelser i livet. Läs mer om diakonin och vuxenverksamheter i våra församlingar nedan.

Almanacka

Klicka här för att se dagens verksamhet

Bladet

Läs gärna vad som händer i vårt pastoratsblad.

Kyrkogårdsförvaltningen

Här hittar du all information kring våra kyrkogårdar, gravskötslar mm.

Musik och körer

Det finns många körer i pastoratet för båda unga och äldre.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

Närbild på någon som tittar i sin mobiltelefon.

Kyrkguiden

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.