Södra Kållands pastorat Besöksadress: Råda församlingshem 1, 53196 Lidköping Telefon: +46(510)485200 E-post till Södra Kållands pastorat

Dop

När ett litet barn har fötts eller tagits emot av sin familj är glädjen stor. Självklart vill vi fira denna underbara gåva!

Att få barn är omtumlande. Starka känslor av oändlig lycka och tacksamhet men kanske också av oro och rädsla för det mörka i tillvaron. Vi vill skydda våra barn från allt ont. I dopet finns ett löfte om att Gud är med oss under alla livets dagar, oavsett vad som händer. I dopet fogas barnet in i livets stora sammanhang, i gudsgemenskapen.

Med strofen "Vi välkomnar dig i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan" hälsas varje människa som döps välkommen in i den kristna församlingens gemenskap. I dopet får det lilla barnet del av Guds stora famn.
Del av den stora tryggheten att Gud alltid är nära oss. Vi firar tillsammans att en ny liten människa har kommit till oss. Dopet följer med oss hela livet och ger trygghet, glädje och styrka. Dopet ger också kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan.

Dopets gåva är alltid tillgänglig för den som vill ta emot den, oavsett ålder. Ta kontakt med oss om du som ungdom eller vuxen vill låta döpa dig.

Dopet är inte en engångshändelse utan en Guds trygga och innerliga närvaro som räcker livet ut. Församlingen finns till för dig och ditt barn och gemenskapen är öppen för alla. Därför är du och ditt barn alltid välkomna till våra samlingar för olika åldrar.

Hur gör jag?
Ta kontakt med oss på telefon 0510-48 52 00 och boka tid för dop. Det går även bra att maila Södra Kållands pastorat. Innan samtalet kan det vara bra om ni har tänkt på vilken kyrka ni vill ha dopet i och även ifall ni vill boka en samlingslokal för ett dopkalas efteråt.

Efter att doptiden är bokad, tar en präst kontakt med er för ett dopsamtal. Detta samtal brukar ske när dopet närmar sig och här går ni tillsammans med prästen igenom det praktiska inför dopet men även dopets betydelse. Här kan ni som föräldrar lägga fram era egna tankar och önskemål, tex om musik.