Södra Kållands pastorat Besöksadress: Råda församlingshem 1, 53196 Lidköping Telefon: +46(510)485200 E-post till Södra Kållands pastorat

Järpås församlingshem

Församlingshemmet byggdes från början som bostad för rektor och lärare. Under en period var även mottagningen för distriktssköterska inrymd i huset.

Kring mitten av 1980-talet inköptes huset av Järpås församling och Annandag pingst 1987 invigdes det efter en grundlig renovering. Det mesta av det som då var inventarier hade skänkts av bland annat syföreningarna.

Idag är församlingshemmet fyllt av aktiviteter under hela veckan — barn och ungdomar, konfirmander, körer, öppet hus och sammanträden. Relativt ofta är huset också uthyrt till församlingsbor som firar olika högtider. Församlingshemmet tar in 70 personer

Kontakta pastorsexpeditionen på 0510-48 52 00 om du är intresserad av att hyra församlingshemmet.