Södra Kållands pastorat Besöksadress: Råda församlingshem 1, 53196 Lidköping Telefon: +46(510)485200 E-post till Södra Kållands pastorat

Barn och familj i Örslösa och Tun

Välkommen till våra barnverksamheter i Örslösa församling

BABYRYTMIK 0 - ca 1 år
Rytmik är fantastiskt! På babyrytmiken får din lilla bebis stimulans i sin utveckling, både motoriska övningar och hjälp att på sin nivå lära sig sortera intryck från sång och beröring! Varje träff avslutas med ett enkelt fika tillsammans.

Vi träffas i Örslösa kyrka på tisdagar mellan kl. 09.30 till 11.30 enligt schema ca 10 gånger/termin. Start 26 augusti. Anmäl dig och ditt barn till Linda Bjelkeflo, 0510-48 52 06.

Ledare: Linda Bjelkeflo

SMÅBARNSRYTMIK ca 1 - 3 år
Rytmik är fantastiskt! På småbarnsrytmiken tar ditt barn steget att själv vilja röra sig till musiken, härma och lära rörelser. I denna grupp jobbar vi även med ljud och munmotorik som hjälper att forma ljud som ska bli ord! Varje träff avslutas med ett enkelt fika tillsammans.

Vi träffas i Örslösa kyrka på tisdagar mellan kl. 09.30 till 11.30 enligt schema ca 10 gånger/termin. Start 24 oktober. Anmäl dig och ditt barn till Linda Bjelkeflo, 0510-48 52 06.

Ledare: Linda Bjelkeflo

MINI-SKUTAN och SKUTAN i Tun (Anmälan)

Mini-Skutan, förskoleklass - åk 3
Vi träffas torsdagar kl. 13.00-15.30 i Tuns församlingshem.
Vi träffas en gång i veckan och har en samling med en andaktsstund, äter mellanmål och leker, sjunger, myser, skapar, upptäcker eller pysslar. Ibland gör vi också utflykter och har hajk med övernattning i församlingshemmet. Vid några tillfällen varje termin deltar gruppen i familjegudstjänster med sång. Vi hämtar barnen på skolgården och följer barnen tillbaka över vägen.

Upplägg på dagen:
kl. 13 Hämtning på skolan
kl. 13.10-13.50 Kör med Ann
kl. 13.50 Andakt
kl. 14 Styrd aktivitet/fri lek. Här delas gruppen i två
kl. 14.30 Mellanmål tillsammans med Skutan
kl. 15 Grupperna skiftar aktivitet
kl. 15.30 Slut

Skutan, åk 4 - 6
Vi träffas torsdagar kl. 14.30-17 i Tuns församlingshem.
Varje träff innehåller samling med en liten andaktsstund, mellanmål och någon aktivitet som kan vara hantverk, lek, friluftsliv eller att vi lagar eller bakar något i köket. Ibland gör vi utflykter och en gång per år har vi hajk med övernattning i församlingshemmet. Vid några tillfällen varje termin deltar gruppen i familjegudstjänster med sång.

Upplägg på dagen:
kl. 14.30 Mellanmål tillsammans med mini-skutan
kl. 15 Kör med Ann
kl. 15.30 Aktivitet
kl. 17 Slut

Ledare:
Emma Levin 0510-48 52 34

MINI-SKUTAN och SKUTAN i Örslösa (anmälan)

Mini-Skutan, förskoleklass - åk 2
Onsdagar kl. 13.30-15.30 i Örslösa kyrka eller prästgård.
Varje träff innehåller körsång, samling med en liten andaktsstund, mellanmål och någon aktivitet som kan vara både inne eller ute. Vi leker, sjunger, "chillar", skapar, upptäcker eller pysslar. Vid några tillfällen varje termin deltar gruppen i familjegudstjänster med sång. Gruppen kommer till Örslösa kyrka med skolbussen och vi följer de barn som ska tillbaka till fritids.

Skutan, åk 3 - 6
Tisdagar kl. 15.15-17.15 i Örslösa kyrka eller prästgård.
Varje träff innehåller körsång, en samling, mellanmål och någon aktivitet som kan vara både inne och ute. I juniorernas terminsprogram blandas sång och musik med lekar, friluftsliv, skojiga utflykter och skapande i olika former. Vid några tillfällen per termin deltar gruppen i familjegudstjänster med sång. Juniorerna får åka med skolbussen till kyrkan.

Ledare:
Emma Levin 0510-48 52 34