Barn och familj i Örslösa och Tun

Välkommen till våra barnverksamheter i Örslösa församling

STOR OCH LITEN (öppen förskola) 0-5 år
Tuns församlingshem, måndagar kl. 14-15.30. Från och med mars torsdagar kl. 9.30-11.
Örslösa kyrka, tisdagar kl. 10-11.30.

Stor & liten är vår öppna förskola som är öppen för alla oavsett var du bor. Här har du möjlighet att umgås med andra vuxna och barn och vara med på babyrytmik. Varje träff har en ”drop-in”-kvart och avslutas med fika.

Tun: Vid träffarna i januari och februari ligger fokus på babyrytmik-passet. Från och med mars månad då vi byter dag från måndag eftermiddag till torsdag förmiddag kommer vi att varannan vecka träffas i församlingshemmet för lek, fika och sång, och varannan vecka åker vi på utflykt för hela familjen! På programmet står bland annat tågresa till Kinnekulle, picknick på Levene äng och Lantgården i Lidköping.

Örslösa: Vid träffarna i januari och februari ligger fokus på babyrytmik-passet och i mars övergår vi till att ha mer fri lek, sångsamling och fika.

Ledare: Linda Bjelkeflo

MINI-SKUTAN och SKUTAN i Tun (Anmälan)

Mini-Skutan, förskoleklass - åk 3
Vi träffas torsdagar kl. 13.00-14.30 i Tuns församlingshem.
Vi träffas en gång i veckan och har en samling med en andaktsstund, leker, sjunger, myser, skapar, upptäcker eller pysslar. Ibland gör vi också utflykter och har hajk med övernattning i församlingshemmet. Vid några tillfällen varje termin deltar gruppen i familjegudstjänster med sång. Vi hämtar barnen på skolgården.

Skutan, åk 4 - 5
Vi träffas torsdagar kl. 14.30-16.30 i Tuns församlingshem.
Varje träff innehåller samling med en liten andaktsstund, mellanmål och någon aktivitet som kan vara hantverk, lek, friluftsliv eller att vi lagar eller bakar något i köket. Ibland gör vi utflykter och en gång per år har vi hajk med övernattning i församlingshemmet. Vid några tillfällen varje termin deltar gruppen i familjegudstjänster med sång.

Ledare:
Susanne Gustafsson 0510-48 52 37 och Linda Bjelkeflo 0510-48 52 06

MINI-SKUTAN och SKUTAN i Örslösa (anmälan)

Mini-Skutan, förskoleklass - åk 2
Tisdagar kl. 13.30-14.45 i Örslösa kyrka eller prästgård.
Varje träff innehåller sång, samling med en liten andaktsstund, mellanmål och någon aktivitet som kan vara både inne eller ute. Vi leker, sjunger, "chillar", skapar, upptäcker eller pysslar. Vid några tillfällen varje termin deltar gruppen i familjegudstjänster med sång. Barnen kommer till Örslösa kyrka med skolbussen och de som ska tillbaka till fritids åker med bussen.

Skutan, åk 3 - 5
Tisdagar kl. 15.15-17 i Örslösa kyrka eller prästgård.
Varje träff innehåller sång, en samling, mellanmål och någon aktivitet som kan vara både inne och ute. I Skutans terminsprogram blandas sång och musik med lekar, friluftsliv, skojiga utflykter och skapande i olika former. Vid några tillfällen per termin deltar gruppen i familjegudstjänster med sång. Barnen får åka med skolbussen till kyrkan.

Ledare:
Susanne Gustafsson 0510-48 52 37 och Linda Bjelkeflo 0510-48 52 06